1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. ÖZGÜVEN: “ALLAH, YÜCE TÜRK MİLLETİ’NE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”
ÖZGÜVEN: “ALLAH, YÜCE TÜRK MİLLETİ’NE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

ÖZGÜVEN: “ALLAH, YÜCE TÜRK MİLLETİ’NE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 96'ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 96'ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özgüven: “Türk Milleti tarihten bugüne kadar bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı zaferler kazanmıştır. Kurtuluş Savaşı da Türk Milleti’nin vatanına, toprağına ve bağımsızlığına kasteden güçlere karşı kazandığı büyük bir zaferdir. Ecdadımız kanının son damlasına kadar savaşarak bizlere bu eşsiz vatanı emanet etmişlerdir. Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milletinin istiklal mücadelesinin ölümsüz destanı olan İstiklal Marşımız, bugün de milletin ortak sesi ve ortak vicdanıdır. Her satırı, her kelimesi derin bir mana taşımaktadır. İstiklâl Marşı’nı tam olarak anlamadan Kurtuluş Savaşı’nı, Milli Mücadele’yi ve ülke bağımsızlığının ne anlama geldiğini kavramak mümkün değildir. İstiklâl Marşı’nı; derin kültürlü, milletinin ıstıraplarıyla beraber ortak değerlerini de samimi olarak yaşayan büyük bir şair ve abide şahsiyet yazabilirdi. İşte bu şahsiyet Mehmet Akif idi. “O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değil, milletin malıdır. Benim, millete en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen ve onu Safahat’ına bile almayan büyük şair, verilen para mükafatını da fakir kadın ve çocuklara hediye etmişti. İstiklal Marşı’nı anlamak için Millî Şairimizin hangi duygularla ve nasıl yazdığını iyi anlamak gerekir. İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabulünün 96. yıldönümünün hayırlı olmasını dilerken, Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.