1. HABERLER

  2. ÖZGÜVEN ANFODER ‘İ ZİYARET ETTİ

ÖZGÜVEN ANFODER ‘İ ZİYARET ETTİ

” Fotoğraf denklanşöre basmak değil,bakış açısını ortaya koymaktır “Belediye Başkanı Özkan Özgüven Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’ni...

A+A-

” Fotoğraf denklanşöre basmak değil,bakış açısını ortaya koymaktır “

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’ni (Anfoder) ziyaret etti.

Dernek Başkanı Yavuz Görür ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Başkan Özgüven derste bulunan kursiyerler ile de sohbet etti.

Başkan Özgüven’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Dernek Başkanı Yavuz Görür, “Derneğimiz 2010 yılında 7-8 fotoğraf sanatçısının bir araya gelerek ‘Ereğli’ye ne yapabiliriz’ sorusu ile fikir birliğine vararak bu derneği kurdu. Amacımız yaşadığımız coğrafyayı fotoğraflarla tanıtmak, özellikle gençlerimizi hareketsiz yaşam sahası yerine yaşadığı coğrafyayı ve kültürünü tanıması ve tanıtmasına katkı sağlamak düşüncesi içerisinde çalışıyoruz. Şu an 33 üyemiz var” dedi.

Görür, Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulunda 3, NEÜ. Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksek Okulunda ise 1 dönem kurs açtıklarını ifade ederek, “Yaptığımız bu çalışmaların yanında Güney Kore’nin Gwangjin şehrindeki fotoğraf derneği ile onların talepleri doğrultusunda kardeş dernekler olduk ve Güney Kore’de fotoğraf sergisi açtık. İkinci sergiyi ise Ereğli’de açacağız” dedi.

Anfoder’in Ereğli’nin öncü dernekleri arasında geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise “Anfoder olarak ses getiren, güzel çekimlere imza atan ve insanları bir araya getirip usta-çırak ilişkisi ile sevgi ve saygının ön planda tutulduğu bir hizmet ortaya koyuyorsunuz. Sevgi ve saygının olduğu dernekler yaşar ve yaşadığı içinde güzel hizmetler ortaya koyar. Fotoğraf sadece deklanşöre basmak değil bir bakış açısı ve sizin o resme nasıl baktığınızı ortaya koyan bir değerdir. Genelde doğa fotoğrafları çekiyorsunuz. İşin özü resim çekmek ama doğa bilinci ve sevgisini de aşılıyorsunuz. Sizin gibi derneklerin çoğalmasını arzu ediyorum. Ve Belediye olarak sizlere her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum. Türkiye genelinde Ereğli’nin reklama, satışa ihtiyacı var. Bu konuyu farklı platformlara taşımamız lazım. Biz gelen misafirlerimize sizlerin çektiği resimleri hediye ediyoruz ve Ereğli’nin tanıtımına sizlerin eserleri ile katkı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu ve başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere kursiyerlere başarılar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.