1. HABERLER

  2. Özgüven, Asılsız İddia ve İthamlara Yanıt Verdi

Özgüven, Asılsız İddia ve İthamlara Yanıt Verdi

Özgüven Belgelerle KonuştuBelediye Başkanı Özkan Özgüven kamuoyunda gerek şahsı gerekse yürüttüğü görev nedeniyle çıkarılan asılsız iddia ve...

A+A-

Özgüven Belgelerle Konuştu

Belediye Başkanı Özkan Özgüven kamuoyunda gerek şahsı gerekse yürüttüğü görev nedeniyle çıkarılan asılsız iddia ve ithamlara belgeleriyle cevap verdi.

Özgüven, son 2 gündür Ereğli kamuoyu gündemini meşgul etmeye yönelik haksız iddialar ve asılsız ithamlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını belirterek, “1 ay önce Atakent mahallesinde bazı araziler Mal Müdürlüğü vasıtası ile açık artırma sureti ile satıldı. Bu işlemler belli bir yönetmelik, kanun ve mevzuatlar çerçevesinde yapıldı. Bu konu ile ilgili olarak kamuoyunda iki kız kardeş belki bilerek, belki bilmeyerek, belki de birilerinin yönlendirmesi ile ‘oturduğumuz arsalarımızı Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Milletvekili Cem Zorlu sattı’ diye hakkımızda ithamlarda bulunuyorlar. Ereğli’de yerel bir televizyon kanalında geniş çapta yayınlanan bir açıklamada, ‘yolu kapatacağız, arsalarımızı Belediye Başkanı sattı’ diye ithamlarda bulundular. Hakkımızda ortaya atılan bu asılsız iddialarla ilgili belgeleri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Söz konusu arsa 1282 m2.’lik bir alan. Ereğli Belediyesi bu alan ile ilgili 2010 yılında Mal Müdürlüğü ile birlikte bir değer tespiti yapmış. Ve bu arsaya 70 bin TL değer biçilmiş. Kız kardeşlerin babası Ali Düz’e iadeli taahhütlü tebligatta bulunulmuş. ‘bu araziye bu fiyat biçildi, 1 yıl içinde gelin bu araziyi alın’ diye tebligat yapılmış. Ali Düz 1 yılsonunda bu arsayı almamış. Belediyemiz 1 yılsonunda vatandaşın hakkı mağdur olmasın diye o dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Ertekin imzası ile tekrar iadeli taahhütlü bir yazı gönderip ‘gelin arsanızı alın’ denilmiş. Bu süre zarfında hiçbir işlem yapmayan aile ile ilgili olarak 2013 yılında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Say imzası ile Mal Müdürlüğüne Ali Düz’ün de isminin bulunduğu 7 vatandaşın arazileri iade edilmiştir.

2 ana başlık altında topladığım bu açıklamada Belediye Başkanı Özkan Özgüven nerede? Milletvekili Cem Zorlu nerede? O iki kardeşe bir ağabey tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Kanundan, mevzuattan ayrılmasınlar. Dolduruşa gelmesinler. Birilerinin maşası olmasınlar. Belediye sizlere imkan sağlamış ve ‘arazinizi 70 bin TL’ye alın’ diyerek tebligat yapmış ve 1 yıl süre vermiş. Bu süreçte almamanıza rağmen size tekrar bir tebligat yapmış ‘arsanızı alın’ demiştir. Mal Müdürlüğü’de mevzuatlar ve kanunlar çerçevesinde ihaleyi yapmıştır. İhaleye dışarıdan birisinin müdahale etmesi suçtur. Bununla ilgili Kaymakamlıkta kamuoyuna açıklama yapmıştır. Bu konuda doğru bilgileri kapsayan, belgeye dayalı tüm verileri Ereğli kamuoyu ile paylaşıyorum. Bundan sonra bu ve bundan sonraki konularda hukuki anlamda haklarımızı arayacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

5jGESUKK

bDDrUEIi

pfKfFHL5

rvobBN8r

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.