1. HABERLER

  2. Özgüven, “Çanakkale, Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanıdır”

Özgüven, “Çanakkale, Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanıdır”

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Çanakkale Zaferi, vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ‘Çanakkale geçilmez’...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Çanakkale Zaferi, vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Milletimizin vatanına duyduğu aşk ve sadakat şehitlerimizin aziz hatırasıyla birlikte bu topraklarda yaşamaya devamedecektir. Çanakkale ruhunu, kutlu bir emanet gibi gönüllerimizde gururla taşıyacak, yeni nesillere miras bırakacağız” dedi.

Başkan Özgüven, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Özgüven, “Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeyi milli bir görev olarak gören aziz şehitlerimizin azminin ve cesaretinin destanıdır. Çanakkale destanını yazan binlerce şehidimiz, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini; en kutsal varlıklarını, canlarını feda ederek tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan şehitlerimiz daima gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları asla unutulmayacaktır” diye konuştu.

“Her yıl büyük bir gururla andığımız bu mübarek gün, Türk milletinin hangi şart altında olursa olsun, hürriyet ve istiklali için neler yapabileceğini en açık bir şekilde göstermiştir” diyen Özgüven’in mesajında; “Dünya üzerinde bütün bir millete mal olmuş böyle bir destan yoktur. Aziz şehitlerimiz, Türk Milletinin hiçbir şart ve durumda bağımsızlık ve özgürlüğünden asla ödün vermeyeceğini, ülkemizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşarak tüm dünyaya açık bir şekilde göstermişlerdir. Atalarımız Çanakkale’de 250 bin şehit vermiş, geride 75 milyon gururlu yürek bırakmışlardır. Bu vesile ile Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Türk milletinin aziz hatıralarını asla unutmayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Aziz Şehitlerimiz, Ruhunuz Şad Olsun!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.