1. HABERLER

  2. Özgüven’den Kadın Girişimcilere Destek

Özgüven’den Kadın Girişimcilere Destek

Belediye Başkanı Özkan Özgüven kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor. İstasyon caddesi üzerinde iki bayan kardeşin açtığı işletmeyi gezerek...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor. İstasyon caddesi üzerinde iki bayan kardeşin açtığı işletmeyi gezerek bilgi alan Başkan Özgüven, “Ürünlerin % 90 el emeği olan bu işletme Ereğli’deki kadın girişimcilere örnek olacaktır” dedi.

Songül Sovan ve Tülay Tunç isimli iki kardeşin açtıkları işletmeyi gezen Özgüven, “Ereğli’deki kadın girişimcilere rehberlik edecek ve onlara yol gösterecek olan Kadın Girişimciler Derneği kısa bir süre önce açıldı. Bu derneğin açılmasının ardından böyle bir işletmenin açılması bizi mutlu etti. Bu işyerindeki ürünlerin %90’ı el emeği ürünlerden oluşuyor. Sabun işlemeleri, masa süsleri, çeşitli bukleler gibi el emeği ürünler farklı güzellikleri bir araya getirmiş. Takdire şayan bir çalışma. Toplumda kadının ikinci planda olduğu söylemlerini çürüten, cesaret ve azim gerektiren bir anlayışı ortaya koyan kardeşleri kutluyor Belediye olarak bu tür işletmeleri açan yada açmak isteyen kadınlarımıza imkanlarımız dahilinde her türlü desteği vereceğiz. Bu tür değerlerin ortaya çıkması istihdamın yanında ürünlerin Ereğli dışına pazarlanması ve Ereğli’nin tanıtımını da beraberinde getirecektir. Ben bu işletmeyi açan arkadaşlarımızı kutluyorum. Hayırlı olsun” dedi.

İşletme sahiplerinden Tülay Tunç ise, yeni ve küçük bir işletme olmalarına rağmen güzel talepler geldiğini ifade ederek, “Bu talepleri değerlendiriyoruz. Bizim en büyük avantajımız ürünlerimizin el emeği olmasıdır. Çoğu bayan evinde el işi ile uğraşıyor. Biz bu işi biraz cesaret birazda azimle göz önüne taşıdık. Başarılı olmak için çalışacağız. Sayın Başkanımızın verdiği desteğe de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.