1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Özkoç ve Ercan'dan Chp'ye Ziyaret
Özkoç ve Ercan'dan Chp'ye Ziyaret

Özkoç ve Ercan'dan Chp'ye Ziyaret

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç ve yönetim kurulu üyesi Halil Ercan, CHP Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret ettiler.

A+A-

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, parti yönetimi ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Ereğli’nin ticari anlamda gelişmesinin sağlanması noktasında görüş alışverişi yapıldı.

-"Ereğli'nin Ticaretini Belli Alana Sıkışmaktan Kurtarmak Gerekiyor"-

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç, Ereğli’de ticari alanın genişletilmesi gerektiğini söyledi ve bunun sağlanması için de köklü bir imar çalışmasının yapılması gerektiğine dikkat çekti. “Ereğli’de ticari faaliyetler sadece çarşı merkezine sıkışmış durumda. Bu da hem dükkan sıkıntısını, hem mevcut dükkanlardaki kira bedeli yüksekliğini ve aynı zamanda da trafik sıkıntısını meydana getiriyor. Birçok sektörde üretici işletmelerimiz, kent merkezinde sokak aralarında sıkışıp kaldı. Ereğli’de ticari hayatın gelişmesi, Ereğli’de ticari alanın gelişmesine bağlı. Bu da ancak köklü bir imar çalışması ile mümkün olabilir. Ticaretin siyaseti olmaz. Ereğli’de siyaset kaygısı gütmeden, kent milliyetçiliği odaklı bir çalışma yapılmalı ve bu çalışmada da tüm siyasi partiler, STK’lar, bürokratlar yer almalı” dedi.

Ereğli’nin ticaretinin, Konya ile aynı seviyede değerlendirildiğinin de altını çizen Özkoç; “Konya’ya bağlı bir ilçe olmamızın dezavantajı, endüstriyel alana Konya’nın gölgesinde kalıyor oluşumuz. Ereğli’nin ticareti Konya ile aynı seviyede değerlendiriliyor. Bu da, yatırımcılarımızı teşviklerden mahrum bırakıyor. Ama Ereğli’yi, yine de endüstriyel anlamda geliştirebilmek ve ortak paydayı sağlayabilmek için Ticaret Odası olarak biz elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

-"Mesleki Olarak Yetişmiş Eleman Açığı Çok Fazla"-

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Ercan ise, “Ereğli'nin tüm idarecilerinin, kent milliyetçiliği çatısı altında siyasi kaygı gütmeden bir araya gelmesi gerekiyor” diyerek başladığı konuşmasında, “Ereğli’de ve Türkiye’de mesleki anlamda donanımlı eleman açığı var. Mesleki anlamda yetişmiş eleman eksikliğini bir an önce gidererek, Ereğli’nin ticari ve üretim geleceğini kurtarmamız gerekiyor. Ereğli’de mesleki girişimciliğin de yine aynı şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Bizim, işi bilen, usta elemanlara ihtiyacımız var” dedi.

-"Ereğli Adına Yapılacak Çalışmalara Destek Olmaya Hazırız"-

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, ziyaretin kendilerinin memnun ettiğini söyledi ve “Ereğli, Konya bağlılığından kurtulmadığı sürece yatırım alanında sıkıntıları yaşamaya devam edecek. Bizim yerel seçimlerde vaatlerimizden birisi de, Ereğli’yi Konya boyunduruğundan kurtarmaktı. Ereğli’yi kalkınmada öncelikli bölge kategorisine sokarak, vergi indirimi, SGK indirimi, kredi destekleri gibi teşviklerden yararlanmasını sağlamak gerekiyor. CHP olarak, siyaset üstü bir anlayış ile, kent milliyetçiliği adına yapılacak çalışmalara destek olmaya hazırız” dedi.

144592942_2241588342652247_8658025188578780179_o.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.