1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Pankobirlik Basın Açıklaması
Pankobirlik Basın Açıklaması

Pankobirlik Basın Açıklaması

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) tarafından, şeker fiyatlarına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapıldı

A+A-

Şeker fiyatındaki düzenlemelere dair değerlendirmeyi içeren açıklama şöyle: ‘’Uzun süredir baskılanan şeker fiyatında, Türkşeker tarafından fabrika çıkış fiyatlarında yapılan düzenlemenin, zaruri bir ihtiyacı karşılamakla birlikte şeker üretiminin de devam edebilmesi için üreticilere fırsat verilmesini sağlayacağı kanaatindeyiz.
Maliyetinin altında fiyatla tüketicinin ihtiyacına cevap verilmeye çalışılan şekeri, fiyat düzenlemesi ile Türkşeker maliyetine yakın bir duruma getirmiştir. Bu düzenlemenin mevcut market satış fiyatlarına yansıyacağını düşünmemekteyiz. Maliyet altı satış fiyatlaması devam etmiş olsaydı, pancar üreticisinin de ilerde büyük sıkıntılar ile karşılaşacağı gerçeğinin karşımıza çıkması muhtemeldir. Böylelikle pancar üreticisinin karşılığını alamayacağı kanaatini benimseyeceği ve pancar üretiminin beklenenin altında olabilmesi ile arz-talep dikkate alındığında şeker fiyatının daha da yüksek rakamlara ulaşması beklenebilirdi. Bu yüzden şekere zaruri bir düzenleme yapılması hem üreticinin hem de sektörün tüm paydaşlarının geniş anlamda düşünüldüğünde ülke ekonomisine ve halkın talebiyle arzına daha fazla fayda sağlaması beklenmektedir. 
Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.’’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.