1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Peker, masadan kalktı! Adese, dev AVM’yi satamadı
Peker, masadan kalktı! Adese, dev AVM’yi satamadı

Peker, masadan kalktı! Adese, dev AVM’yi satamadı

Adese ile Peker Gayrimenkul'ün Konya'daki Kulesite AVM için 13 aydır sürdürdükleri görüşme anlaşma olmadan sonuçlandı. Peker, Kulesite'yi almaktan vazgeçti

A+A-

Anadolu’daki perakende sektörünün en önemli oyuncularından Adese, son zamanlarda kapattığı alışveriş merkezleri ile gündemdeydi. 2017’de 146 mağazası bulunan Adese, 2018’de başlattığı küçülmeye 2019’da da devam etti ve son açıklanan verilere göre AVM sayısını 82’ye indirdi. 

Şimdi ise Adese, uzun zamandır görüşmelerde bulunduğu en önemli projelerinden birini satmak için Peker Gayrimenkul ile gündemde. Geçen yılın ocak ayına başlayan görüşmeler sona erdi ve Konya’nın en büyük AVM’lerinden biri olan Kulesite AVM’nin tüm bağımsız bölümlerinin satışı olumsuz sonuçlandı. Böylece Peker Gayrimenkul, Adese’den Kulesite’yi almaktan vazgeçti.
 
2004’te hizmete açılan Kulesite AVM’de 140’a yakın mağaza bulunuyor. 1.700 araç kapasitesinin bulunduğu Kulesite, 38 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. 1.500 koltuk kapasiteli sinemaları bulunan Kulesite AVM’de 7 bin metrekarelik eğlence merkezi de dikkat çekiyor. 

Günde ortalama 75 bin kişiyi ağırlayan Kulesite’nin sahibi Adese, 2018’de sadece 10 ayda 23 AVM kapatmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.