1. HABERLER

  2. Ramazan Umrecilerine Seminer Verildi

Ramazan Umrecilerine Seminer Verildi

Ereğli Müftülüğü tarafından Kutsal topraklara yolculuk öncesinde Ramazan Umresine gidecek olan umrecilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.Seminerde...

A+A-

Ereğli Müftülüğü tarafından Kutsal topraklara yolculuk öncesinde Ramazan Umresine gidecek olan umrecilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Seminerde Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu genel olarak bir arada yaşama bilinci olarak umre ibadeti ve umreci adaylarına uyulması gereken hususlar konusunda bilgilendirme konuları üzerinde durdu.

İnsani ilişkiler açısından Umre’nin amacının, Umreci adayına, İslam kardeşliğinin ve buna bağlı olarak kardeşlik hukuku ve ahlakının mahiyetini ve bunun insanı olgunlaştırıcı rolünü fark ettirmek, herkesi kardeşçe davranmaya istekli hale getirmek söyleyen Eseroğlu, umrenin, hem yaratana  karşı görevlerimizi yerine getirdiğimiz hem de yaratılmışlara karşı  görev ve sorumlulukları idrak ettiğimiz bir ibadet olduğunu kaydetti.

Müftü Eseroğlu seminerle ilgili yaptığı açıklamada Ereğli’den ramazan umresi için toplamda 50 civarında vatandaşın kutsal topraklara gideceğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.