1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Rekor Üstüne Rekor!
Rekor Üstüne Rekor!

Rekor Üstüne Rekor!

Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen Dolar/TL ’deki yükselişi izleyerek yeni güne rekorla başladı.

A+A-

Dolar 12 Lirayı Gram altın 700 lirayı aştı
Ons altın fiyatları, Fed başkanlığına Jerome Powell'ın yeniden aday gösterilmesinden sonra hızlı bir şekilde gerileyerek 1.800 dolar civarına düştü. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen Dolar/TL ’deki yükselişi izleyerek yeni güne rekorla başladı.
GRAM ALTIN 700 LİRANIN ÜSTÜNDE
Gram altın, geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen dolar/TL’deki hızlı yükselişle 675 TL’nin üzerine tırmandıktan sonra dolar/TL’deki düşüşle gerilemişti.
Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki hızlı gerilemeye rağmen dolar/TL’nin 11,41’e kadar tırmanmasıyla yatay bir seyir izleyerek yeni güne 656,89 TL'den alınıp 657,75 TL'den satış fiyatıyla başladı.
Saat 11.45 itibarıyla spot gram altın 46 lira birden yükselerek 702,34 lira seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
ÇEYREK ALTIN
Çeyrek altında küresel altın fiyatlarındaki yükselişi izleyerek 1.156,32 lirayı gördü.
FİYATLARIN YÜKSELMESİNDE YURT İÇİ VE YURT DIŞI ETKİLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada, "Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız" dedi. Açıklamanın ardından dolar/TL kuru 11.47 liranın üstünü görerek yeni bir rekor kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.