1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Rengarenk Laleler Cadde Ve Sokakları Süslüyor
Rengarenk Laleler Cadde Ve Sokakları Süslüyor

Rengarenk Laleler Cadde Ve Sokakları Süslüyor

Ereğli Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları kapsamında şehrin dört bir yanını lalelerle süslüyor.

A+A-

                Ereğli Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları kapsamında şehrin dört bir yanını lalelerle süslüyor. Baharın habercisi laleler, rengarenk görüntüsüyle Ereğli’yi süslemeye başladı. Şehrin muhtelif noktalarındaki orta refüj ve döner kavşaklarda çiçek vermeye başlayarak, özellikle Kent Meydanı’na ayrı bir renk katıyor.

lale-4.jpg

        Lale bir kültürdür diyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Lale görüntüsü ile çok güzel bir renk cümbüşü sunan çiçek türüdür. Türk kültüründe önemli yere sahip olan lale, tarihimizde bir dönemi ifade etmektedir. Karların altından fışkıran lâleler, Türkler için hayat ve bereket ifade eden bir simge halini almış ve baharın müjdecisi olmuştur. Laleye verilen önemin en büyük sebebi de, “lale” kelimesinin yazılışıyla “Allah(cc)” yazılışında aynı harflerin kullanılmasıdır. Allah(cc), hilâl ve lâle kelimelerinin aynı harflerle yazılması ve ebced hesabıyla aynı değeri taşıması, laleyi Allah(cc) kelimesini temsil eder hale getirmiş, maddi ve manevi değerini arttırmıştır” şeklinde konuştu.

        “Şehrimizi lalelerle donattık”

lale-1-001.jpg

        Başkan Özgüven: “Fiziki ve Sosyal Belediyecilik kapsamında önemli hizmetler yapıyoruz. Bunun yanı sıra Ereğli’mize estetik ve modern bir görünüm kazandırıyoruz. Bu kapsamda şehrimizi lalelerle donattık. Baharın gelişiyle açan rengarenk laleler cadde ve sokaklarımıza ayrı bir hava katıyor. Ayrıca yeşillendirme çalışmalarımız da devam ediyor. Şehir Merkezimizde ve çeşitli bölgelerde toprakla buluşturduğumuz fidanlarla yeşilimize yeşil katıyoruz. Bundan sonraki süreçte de şehrimizi süsleme ve yeşillendirme çalışmalarımız devam edecek” dedi.

lale-2.jpg

lale-3.jpg

 

       

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.