1. HABERLER

  2. ŞAHİKA KOLEJİNDE AKİFLER YETİŞİYOR

ŞAHİKA KOLEJİNDE AKİFLER YETİŞİYOR

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Özel Merve Şahika İlkokulunda farklı bir program gerçekleştirildi.Mehmet...

A+A-

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Özel Merve Şahika İlkokulunda farklı bir program gerçekleştirildi.

Mehmet Akif’i çocukların zihinlerinde canlandırma ve onun güzel özelliklerini kavratma adına düzenlenen anma programında minikler boy gösterdi.

Programda görev alan öğrenciler Akif’in farklı yönlerini arkadaşlarına anlattılar. Her sınıftan seçilen bir öğrenci Akif kılığına girerek Safahatını da yanına alarak arkadaşlarının karşısına çıktılar. İstiklal Marşımızın yazarı Akif’in; Öğretmenlik, şairlik ve yazarlık, milletvekilliği, Çok dil bilmesi gibi özelliklerini arkadaşlarına anlatırken Akif’ten de vecizeler söyleyerek programı renklendirdiler. İstiklal Marşı’nın tamamının ezbere okunduğu Programda Akif maskesi takan öğrenciler hep birlikte “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dediler.

Programda konuşan Okul Müdürü Okay BARAN “ 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif’i anma programıyla özellikle İlkokul öğrencilerimizde vatan millet ve istiklal marşımızın önem ve ehemmiyetini somut bir şekilde belleklerde yer etmesi adına öğrencilerimizi Akif kostümüyle donatarak işin içine katmış oluyoruz. Öğrencilerimizin İstiklal marşımızın tamamını ezbere okumaları Akif’in en az 5 farklı özelliğini öğrenmiş olmaları çok önemli. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın Akif ruhuyla yetişmeleri önemli çünkü günümüz çocuklarında maalesef hayal kahramanları taklidi ve yabancı hayranlığı çok fazla kendini gösteriyor. Ümit ediyorum ki bu programımızla Akif’i çocuklarımıza tanıtmış ve örnek göstermiş olduk.” dedi. Konuşmalarında İstiklal Marşının hangi şartlarda yazıldığından ve Akif’in sözünde durması, arkadaş canlılığı, tevazu sahibi olması, yardımseverliği gibi özelliklerinden de bahseden Okay BARAN inanıyoruz ki geleceğin Akifleri Yavuzları, Fatihleri, Mustafa Kemalleri okulumuzda yetişmektedir diyerek sözlerini tamamladı.

Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği program temsili Akif’lerin “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı Yazdırmasın” sözleriyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.