1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Salçalık domatese büyük ilgi
Salçalık domatese büyük ilgi

Salçalık domatese büyük ilgi

Konya’nın Ereğli ve Karapınar İlçelerinde yetişen salçalık domatesler pazarda yok satıyor. Salçalık domateslere ilginin çok olması çiftçinin ve pazarcının yüzünü güldürdü.

A+A-

Yurt dışından da salçalık domatese yoğun talep oluyor.

Bölgemizde yetişen salçalık domateslere yurtdışı pazarlarından da büyük ilgi olduğu görüldü.  Ağustos ayı içerisinde hasat sezonu başlayan salçalık domatesler hem yurtdışı pazarına gönderiliyor hem iç pazarda değerleniyor hem de kurutulma işlemlerinden geçerek ihraç ediliyor.

Salçalık domateslere ilginin çok olması haliyle üreticinin yüzünü güldürüyor.

Ağustos ayında başlayıp Eylül ayına kadar sürecek olan salçalık domates sezonunun şuan için iyi geçtiğini belirten çiftçiler yurt dışından tırların gelmeye başladığını ve önümüzdeki günlerde ilginin daha çok artacağını beklediklerini, Arap ülkelerinin de bu sene önceki senelere göre domatese daha çok ilgisinin olduğunu bölgemizden domates almak için ülkemize gelmeye başladıkları ve taleplerin arttığı görülüyor.

Çiftçiler ”Bu sene salçalık domatese ilgi bizi memnun etti tarlada domatesin fiyatı 6 lira. Domates üretiminde, Karapınar Akören ve Ereğli Zengen bölgesinin büyük pay sahibi olduğunu belirterek, Bu yıl yağışlı havalar yüksek nem yüzünden sezon başında domateslerde hastalık oluştuğunu ama İlaçlarla bunu önlediklerini bazı bölgelerde tonaj kaybının meydana geldiğini ancak Karapınar bölgesinde bunun meydana gelmediğini önlemlerin erken alındığını“ belirttiler.

asas1-kopya.jpg

3936108597100gonderiye-hazir-sirik-domates-plum-domates-7.jpg

dsc-9159-copy.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.