1. HABERLER

  2. San’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

San’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Yok, edilmek istenen beş bin yıllık TürkUlusunu ortadan kaldırmak için saldıran düşmanlara karşı var olduğumuzu ve var olacağımızın ilan edildiği...

A+A-

Yok, edilmek istenen beş bin yıllık TürkUlusunu ortadan kaldırmak için saldıran düşmanlara karşı var olduğumuzu ve var olacağımızın ilan edildiği tarihtir. Yok, olmuş bir İmparatorluktan yeniden bir ulus olma bilincinin kabul edildiğitarihidir.Kadının sayıldığı, insan olarak birey olarak eş olarak kabul edildiği tarihtir.

Topraklarını savaşta kaybetmiş, (kanla sulanmış topraklar şimdi parayla satılıyor) Sevr antlaşmasını imzalamış orduları dağıtılmış (hapiste an itibarı ile tüm komuta kademesi) limanları işgal edilmiş, (şimdi yabancıya satılmış), tersaneler işgal edilmiş (şimdi birçoğu kapatılıyor),madenler talan ediliyor. Cumhuriyetin tüm değerleri yok ediliyor.

Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti korumak ve kollanmak adına gençliğe hitabesinde (“Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.” Sözlerin ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır.Cumhuriyet bu elim bir durumda iken işgalden kurtarılıp kurulmuştur. Cumhuriyeti korumak ve kollamak görevi olan geçlerin bir kenarda seyirci kalması beklenemez.

Türkiye Cumhuriyeti ABD, AB’nin talimatıyla İmralı da masalara yatırılıyor. Müslümanların öldürülmesine aracılık ediliyor, seyirci kalınıyor. Muhalifler barındırılıyor.Her gün Müslüman coğrafyasında onlarca kişinin katledilmesi izleniyor. Güçlüyüz diye efelik cakası satmaya kalkıyorlar. Cumhuriyetin tüm değerleri yok sayılıyor, masalarda pazarlanıyor. Andımız kaldırılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yazısı valiliklerden, bankalardan kaldırıyorlar. Anıtlar indiriliyor.

Hiçbir dönem ülkeyi yönetenler bu denli dış güçlerin etkisinde kalmamıştır. Bugün olmaz dediklerine iki gün sonra kabul edilmemiştir. Onurlu bağımsız yaşamak için Cumhuriyetimize sahip çıkmak bir vatandaşlık görevidir.

Özgürlüğe, bağımsızlığa insanca onurlu yaşamak isteyenlerin Cumhuriyet Bayramını kutluyor bunu bizlere yaşatan tüm şehitlerimizi ve bu uğurda savaşmış tüm askerlerimizi minnetle anıyoruz.

FATİH SAN

 

EREĞLİ CHP İLÇE BAŞKANI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.