1. HABERLER

  2. San'dan Bayram Mesajı

San'dan Bayram Mesajı

CHP Ereğli İlçe Başkanı Fatih San 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.San mesajında; “23 Nisan...

A+A-

CHP Ereğli İlçe Başkanı Fatih San 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

San mesajında; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir değişim tarihidir. Yıkılan imparatorluktan yeni bir ulusun var olduğu, bağımsız ve özgür yaşanacağının ilan edildiği tarihtir.

Dünya tarihini değiştiren bir devrimdir. İlk kez emperyalizme karşı verilmiş ulusal bir savaşın adıdır. Dünyada sömürülen ülkelerin uyanışına örnek olmuştur. Sömürülen tüm ülkeler Türkiye’yi örnek almış bağımsızlık savaşlarını kazanmışlarıdır.

Tarihin sayfalarına Türk ismi masa başlarında kâğıt parçalarına pazarlıklar yapılarak yazılmadı. Bin yıldır yaşadığı coğrafyada kayalara kazınarak yazıldığı tarihin adıdır.

Mustafa Kemal Atatürk “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözleriyle ulusun bundan öncede olduğu gibi bundan sonrada özgür ve bağımsız yaşayacağının altını çizmiştir.

Ilımlı İslam modelini coğrafyamızda uygulamak isteyen emperyalistler, ulus olma bilincini yok etmek istemektedir. Ulus olma bilincine erişemeyen Ortadoğu ülkelerinin hali ortadadır. Tam bağımsızlık çizgimiz olması gerekirken, BOP eş başkanı olduğunu söyleyen başbakanımız var. BOP projesinin Ortadoğu da adım adım uygulanmakta ve her uygulanan Müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşı akmaktadır.

Her gün kendine göre yasa çıkarmaya çalışanlar, İki bin yıl önce bir bilge ne diyordu. “Bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.” Biz türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz. Türkiye de bugün fanatizmi sinsice kurmaya çalışanlar, aydınlamayı simgeleyen en küçük bir kıvılcımı bile söndürmeyi görev edinmişlerdir.

Ulus olarak varlığımızı yeniden ve derinden duyumsamamız gerekiyor. Bir ulus kültür, sanat, bilim birikimiyle ayakta durur, öne çıkar. Yaratıcı kültürden, linç kültürüne giden bir düşünce iktidardadır. Günü değil geleceği düşünenler tarihe not düşecektir.

Zamanın ruhunu anlayamadıkları için, anın ruhuna teslim olanlar, tarihselliği pek ciddiye almazlar. Bugüne uzanan tarihin nasıl geliştiğini hangi merhalelerden geçtiğini ve geçip giden tarihe pek umursamazlar. Aslında zamana yenilmiş olduklarını farkında olmayan yöneticiler anı yaşamakla meşguller. Anı yaşamaya devam etsinler.

Ulus olarak çağdaş geleceğin, özgür aklın, dayanışmacı, paylaşımcı bir duruşun gücünü taşıyarak geleceği yazmaya devam edeceğiz.

23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI kutlu olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.