1. HABERLER

  2. “Sarıkamış Şehitlerini Minnetle Anıyorum”

“Sarıkamış Şehitlerini Minnetle Anıyorum”

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “22 Aralık 1914–5 Ocak 1915 tarihleri arasında süren harekâtta zorlu kış koşullarına dayanacak gücü olmayan ve...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “22 Aralık 1914–5 Ocak 1915 tarihleri arasında süren harekâtta zorlu kış koşullarına dayanacak gücü olmayan ve donarak hayatını kaybeden 90.000’i aşkın Sarıkamış Şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Özgüven yayınladığı mesajında; “Birinci Dünya Savaşı’nın önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nda vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi, ebediyete intikallerinin yıl dönümünde şükran ve minnetle anıyoruz. Ağır kış şartlarının yaşandığı Kafkas Cephesinde, fedakâr vatan evlatlarının bağımsızlık, vatan ve kutsal varlıkları uğruna verdikleri bu mücadele, acı ancak ders alınacak örneklerinden biri olarak tarihimizin sayfalarında yerini almıştır” dedi.

Özgüven: “Sarıkamış Harekâtı’nda asıl düşman, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olmuş, çok ağır koşullar altında savaşan Türk askeri, muharebenin sonuna kadar direnmiş; dayanıklılık, itaat, direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış, şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları Türk milletinin bağrına defnedilmiştir.

Sakarya, Çanakkale, Sarıkamış, gibi milli mücadelenin en çetin gerçekleştiği ve vatanın düşman işgalinden kurtarılması sırasında yaşanan binlerce acı ve dramın Türk milletinin hafızasındaki ve kalbindeki yeri hiç değişmemiştir. Kar ve soğuk gibi kışın zor şartları altında paltosuz, ayakkabısız topyekûn bir mücadelenin en hazin örneklerinden olan Sarıkamış’ta yaşananlar, bizlere birer ibrettir. Vatanın bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.