1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SARIKIZ İLE AKREP’İN KAVGASI KAMERADA
SARIKIZ İLE AKREP’İN KAVGASI KAMERADA

SARIKIZ İLE AKREP’İN KAVGASI KAMERADA

Et Yiyen Dev Örümcek İle Akrep’in Ölüm Kalım Mücadelesi!

A+A-

Halk arasında sarıkız, sarı ömer ya da böğü olarak bilinen ve et yiyen dev Solifugae örümceğinin Akrep ile ölüm kalım mücadelesi kameralara yansıdı.

Kameralar tarafından,Karaman’ın Taşkale köyünde kaydedilen görüntüler Arif Gökbudakisimli çiftçi tarafından çekildi. Boş Arazi’de Sarıkız örümceği ile Akrep’in mücadelesi saniye saniye görüntülendi. Akrep ile Sarıkızın arasında ki ölüm kalım mücadele uzun süre devam ederken, Akrep’in Sarıkızı sürekli hırpaladığı o anlar ise kameralara bu şekilde yansıdı.

Akrep ise sarıkız’ı yakalamaya çalıştığı görüldü. Bu mücadele dakikalarca sürdü. Örümceğin yanına giden Akrep onu yakalamaya çalışınca örümcekte Akrep’e karşı saldırmaya başladı. Örümcek ise ağzının önündeki kıskaçlarla Akrep’e saldırdığı görüldü.

Aç kaldığında kendinden büyük memelileri bile yiyebilen Sarıkız, Türkiye’de en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan sarıkız örümceği, dev örümcekler arasında yer alan ve et yiyen bu dev örümceğin ise Türkiye’de 43 türünün yaşadığı bilinmektedir. Örümceğin her iki tarafta 4’er olmak üzere toplam 8 bacağı bulunuyor.Örümcek etçil olduğu için genellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelileri yiyerek beslendiği bilinmektedir.

İki tane ağızının olması ise onlara çok büyük bir avantaj sağladığı ve Örümceğin tehdit olarak hissettiği zaman insanları da ısırdığı ve derin yaralar açtığı da edinilen bilgiler arasında olduğu bilinir.

Youtube Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.