1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Savcılık O Habere Soruşturma Başlattı
Savcılık O Habere Soruşturma Başlattı

Savcılık O Habere Soruşturma Başlattı

Yalan-yanlış haber yapanlar hakkında terör örgütü propagandası yapma ve halkı galeyana getirme suçlarından Ereğli Cumhuriyet Savcılığınca işlem başlatıldı.

A+A-

Pazar günü sabah saatlerinde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Bisküvi Fabrikasında meydana gelen yangının çıkış sebebi konusunda bazı internet sitelerinde yalan-yanlış haber yapanlar hakkında terör örgütü propagandası yapma ve halkı galeyana getirme suçlarından Ereğli Cumhuriyet Savcılığınca işlem başlatıldı.

Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi başta olmak üzere söz konusu habere birçok kesimden büyük tepkiler gelirken, haberciliğin temel ilkesinin doğru ve dürüst habercilik olduğu ifade edildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, “Yerel düzeyde internet gazeteciliği yapan bazı Ereğli basın mensupların bugün yanan bisküvi fabrikasında meydana gelen yangının sorumluluğunu üstlenerek reklam ve propaganda yapmak suretiyle ayakta kalmak için debelenen terör örgütlerinin bu amacına çanak tutmalarını anlamak mümkün değildir. Yangının yapılan ilk incelemelerinde elektrik kontağı kaynaklı olduğu belirtilmiştir. Herhangi bir dış müdahale ve sabotaj ihtimali söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullanarak haberi yapan habercilere cevap verdi. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı ise bu kişiler hakkında terör örgütü propagandası yapma ve halkı galeyana getirme suçlarından işlem başlattı.

Ereğli’de gazetecilik mesleği ile uğraşan ve bu işe yıllarını veren medya temsilcileri ise kamuoyuna doğru, dürüst, tarafsız ve ilkeli habercilik sunma noktasında uğraş verdiklerini kaydederek, “Başta gazete ve yerel tv kanallarını yok sayarak kendilerine pay çıkarmaya çalışan (çakma gazeteciler) kişiler yaptıkları haberden anlaşılıyor ki sorumluluk anlayışından çok kişisel dürtülerini ön planda tutarak kamuoyunda isim yapma derdindeler. Haberin aslı astarı henüz soruşturma safhasında iken sorumluluk anlayışından uzak yapılan bu haber Ereğli’de gerçek anlamda gazetecilik görevini ifa edenleri de rahatsız etmiştir. Ereğli kamuoyunun da bu kişilere ve haber sitelerine itibar etmemeleri gerekiyor” dediler.

resized_0938b-ef441f12social_media-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler