1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİNİN 86. YILDÖNÜMÜ MESAJI
SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİNİN 86. YILDÖNÜMÜ MESAJI

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİNİN 86. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Türk Kadınının Seçme Ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86. Yıldönümü vesilesiyle Kadınlarımızın Bu Özel Gününü tebrik Ediyorum.

A+A-

Dünyada Birçok Gelişmiş Ülkeye Örnek Teşkil Eden Bu Uygulama Kadim Kültürümüzün Bir Tezahürüdür. Geçmişten Bugüne Toplumların Büyümesi,  Gelişmesi Hatta Kurtuluşunda Önemli Roller Üstlenen Kadınlarımız Kendilerine Verilen Bu Görevleri Başarıyla İfa Etmenin Haklı Gururunu Yaşamışlardır. Kurtuluş Savaşında Sırtında Cephane Taşıyan Kadın Da Bugün Ülkemizi Ekonomik Manada Yüceltmeye Çalışan Kadın Da Bu Hakka Sonuna Kadar Layıktır. Çünkü Kadınların Bulunmadığı Sosyal, Ekonomik Ve Siyasi Alanda Toplumsal Gelişmeden Bahsedilemez.

Hepimizin Hemfikir Olduğu Bu Düşünceye Rağmen Geçmişde Kadınlarımız Adına Kaybedilmiş, Hakları Gaspedilmiş Dönemler Olduğu Aşikârdır.

Bunların Başında Başörtülü Kadınlarımıza Yapılan Baskılar Gelmektedir. Başörtülü Kadınlarımız Toplumsal Hayattan Uzun Süre Dışlandılar. Bunların Karşısına Modernlik, Çağdaşlık, İlerleme Gibi Kavramları Koyup, İnsani Değerlerimizi Ve Birikimimizi Kılık Kıyafetle Ölçmeye Çalıştılar. Sırf Bu Sebeple Eğitim Hakları Elinden Alınanları, İşyerlerinde Mobbing Uygulananları, Hatta Ve Hatta Halkımızın Kendilerine Yetki Verdiği Milletvekillerine Bile Yaptıkları Bu Baskıcı Durum Toplumumuzun Halen Hafızasındadır.

Ak Parti İktidarıyla, Ayrımcılığın Bu En Bayağı Şekline Maruz Kalmış Kardeşlerimiz İçin Bu Dönem Çok Şükür Ki, Büyük Mücadelelerin Sonunda Ortadan Kalktı.

Bugün Kadınlarımız Türkiye Büyük Millet Meclisine, Okullarına, İşyerlerine İstedikleri Şekilde Rahatça, Ötekileştirilmeden Gidebilmekte, Yasa Yapabilmekte, Çalışmakta Ve Okuyabilmektedir. Bu, İnsanın En Doğal Hakkının Serbestçe Kullanılmasıdır.Bu Durumdan Ne Ülkemiz Gerilemiş, Ne De İrtica Hortlamıştır.

Kadınların Karar Alma Mekanizmalarına Ve Siyasete Katılımında Da Tarihi Adımlar Attık. Parlamentoda 2002 De 13 Olan Kadın Milletvekili Sayışımız Bugün 53 E Ulaşmıştır.

Bizler Farklı Din, Dil, Etnik Kökene Sahip Tüm Kadınlarımızla Huzur İçinde Ülkemizi Daha Güçlü Yarınlara Taşımak İstiyoruz. Bu Konuda Kadınlarımızın Sosyal, Ekonomik Haklarının Da İyileştirilmesi Yönünde Çalışmalarımız Ve Desteklerimiz Devam Etmektedir.

Kadına Değer Veren Toplumların Daha Başarılı, Mutlu Ve Gelişmiş Toplumlar Olacağı Bilinciyle Seçme Ve Seçilme Haklarının Verilişinin Yıldönümünü Kutluyorum.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.