1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Selçuk Üniversitesine Yeni Rektör Atandı
Selçuk Üniversitesine Yeni Rektör Atandı

Selçuk Üniversitesine Yeni Rektör Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 6 üniversiteye yeni  rektör  atandı.

A+A-

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Metin Aksoy atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 6 üniversiteye yeni  rektör  atandı.Üniversitelere  rektör atanmasına ilişkin atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre;  Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Metin Aksoy, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Rektörlüğüne Prof. Dr. Semih Aktekin, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgut Özkan getirildi.

Prof. Dr. Metin Aksoy kimdir?

1980 yılında Yozgat'ta dünyaya gelen Metin Aksoy, ilkokul eğitimini Kadışehri ilçesi Vasfıbey mahallesinde, ortaokul ve lise eğitimini ise Çekerek İmam Hatip Lisesi, Yozgat Erdoğan Akdağ Orta Okulu ve Zile Dinçerler Lisesi'nde tamamladı.

1999'da Avusturya Viyana Üniversitesi'nde başladığı Siyaset Bilimi Bölümü'nü 2003'te tamamladı. Aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda ''Irak'ın Stratejik ve Bölgesel Önemi'' konulu çalışması ile yüksek lisans (2004), ''1990-2004 Türkiye-AB İlişkileri'' konulu çalışması ile de doktora eğitimini (2005) bitirdi. 2005'te aynı üniversitenin hukuk fakültesine kayıt yaptırdı.

Lisans ve lisansüstü eğitimleri sırasında Avusturya hükümetinden başarı bursu aldı.

Öğrencilik yıllarında göçmen vatandaşların taraf olduğu davalarda, okullarda, çeşitli devlet dairelerinde gönüllü olarak tercümanlık yapan Aksoy, 28 Şubat sürecinde mağdur edilen başörtülü gençlerin Viyana Üniversitelerine kayıt yaptırmalarına ve uyum sağlamalarına destek verdi.

2006-2007 yılları arasında Londra Stantoon Scholl of Economics'te İngilizce eğitimi alan Aksoy, kısa bir dönem özel sektörde ihracat müdürlüğü yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.