1. HABERLER

  2. Sevgi Down Cafe Engel Tanımıyor

Sevgi Down Cafe Engel Tanımıyor

Ereğli Down Cafe Özel Gençlerle İki Yıldır Kaliteli Hizmet Veriyor            Ereğli Sevgi Down Cafe,...

A+A-

Ereğli Down Cafe Özel Gençlerle İki Yıldır Kaliteli Hizmet Veriyor

            Ereğli Sevgi Down Cafe, Konya Ereğli Belediyesince tahsis edilen müstakil binada Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programları desteği ile zihinsel engelli ve down sendromlu gençlerin uygulamalı eğitim alıp staj yapmaları için tasarlanarak Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği tarafından 14 Kasım 2012 tarihinde açıldı.

Ereğli Sevgi Down Cafe, Konya Ereğli Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin Servis Hizmetleri ve Mutfak Hizmetleri Mesleki Eğitim Programlarının Uygulamalı eğitim faaliyetlerinin halka açık eğitim anlayışıyla gerçekleştirildiği örnek bir eğitim modeli.

Ereğli Sevgi Down Cafe’de görev alan öğrenciler öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı resmi özel eğitim okulumuzda oluşturulan eğitim ortamında eğitime başladılar. Okulda gerçekleştirilen eğitime 37 öğrenci alındı. Bu öğrencilerden 24’ü Ereğli Down Cafe’de uygulamalı eğitime katılmaya hak kazandı. Bu öğrencilerden 8’i kafede görev alırken haftanın iki günü iki genel işletmede de staj uygulamasına alındı. 11 Kursiyer 704 saatlik Servis Hizmetleri Yardımcılığı kursunu tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Halen 11 kursiyer 1026 saatlik Mutfak Hizmetleri kurs programına devam ediyor.

Ereğli Sevgi Down Cafe’de 2012-2013 eğitim öğretim yılında 42 okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi. Ereğli halkının büyük beğenisini kazandı. Bu yönüyle Ereğli Down Cafe engellilerle ilgili toplumda büyük bir farkındalık çalışmasına da imza attı.

Ereğli Sevgi Down Cafe, Sosyal İşletme anlayışıyla çalışmalarını planlıyor. Korumalı İşyerleri olarak Örnek Model olarak çalışmalarına yeni hedefler koyuyor. Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu’nun birlikte açtığı Korumalı İşyerleri Destek Proje başvuruları kapsamında kafenin Korumalı İşyeri olarak çalışmalarına devam etmesi için proje başvurusunda bulundu. 06/02/2014 tarihinde çıkarılan 6518 sayılı yasa Korumalı İşyerlerinin açılmasına büyük olanaklar sağlıyor. Yasa kapsamında Korumalı İşyerlerinde 8 zihinsel engelli çalışanın sigorta primleri ile maaşlarına Hazine tarafından büyük destekler sunuluyor.

Biz Down Cafelerin, Özel Eğitim Okullarına bağlı Uygulamalı Eğitimle öğrencilerini yetiştiren ve Korumalı İşyeri olarak tescil edilerek İstihdam imkanı sağlayan bir yapı olarak yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu amaçla Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Hibe Programı desteği ile çalışmamızın yol haritasını eğitim programımızın ayrıntılarını gösteren Down Cafe Uygulama Rehberi hazırlık çalışmalarımız da başlamıştır.

Tüm bu çalışmalarımızda bizlere destek olan Sabancı Vakfına, Milli Eğitim Bakanlığına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza, Konya Valiliğine, Ereğli Kaymakamlığına ve Ereğli Belediye Başkanlığına okulumuz, derneğimiz ve Özel Gençlerimiz olarak sonsuz şükran duygularımızı arz ediyoruz.

Sevgi Down Cafe’de egitim gören Ögrencileri Başarılı bir şekilde hayata hazırlayan öğretmenlerimizi kutluyor başarılar diliyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.