1. HABERLER

  2. SGK'da Yeni Denetim Günleri Başlıyor

SGK'da Yeni Denetim Günleri Başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), denetim ve kontrollerini artık kendisine ait özel donanımlı araçlarla yapacak. Denetimlere özel hazırlanan 100 tane araç 81...

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), denetim ve kontrollerini artık kendisine ait özel donanımlı araçlarla yapacak. Denetimlere özel hazırlanan 100 tane araç 81 ile dağıtılmak üzere kuruma teslim edildi. SGK‘nın denetim ve kontrollerinin önemine dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu çalışmalarda ceza mantığı ile yaklaşmanın doğru olmayacağının altını çizerek, rehberlik mantığı içerisinde denetimlerini daha da sıklaştıracaklarını ifade etti.

SGK, 81 ile dağıtılmak üzere 100 adet denetim ve kontrol aracını bünyesine kattı.SGK görevlileri, tam donanımlı olan özel araçlarla hizmeti vatandaşların ayağına götürecek. SGK binasında gerçekleşen teslim törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Bakanlık Müsteşarı Fatih Acar da katıldı.

KAYITDIŞILIKTA CEZALANDIRMADAN ÖNCE BİLİNÇLENDİRME

Açılışta konuşan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, kayıtdışı istihdama yönelik yapılacak çalışmaların önemine değindi. Dünyada yaşanan gelişmeler paralelinde sosyal güvenlik hizmetini sunabilmek için, ihtiyaçlara en etkin bir şekilde cevap verebilmek için sosyal güvenlik reformunun hayata geçirildiğini söyledi. Reformun 5. yılında sosyal güvenlik denetimlerinin yeni bakış açıları ile yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran İlhan, kayıtdışılıkta oluşturulan denetleme ve rehberlik birimi ile cezalandırmadan önce bilinçlendirmeye önem verdiklerini bildirdi.

Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik de 81 ile dağıtılacak araçların hayırlı olmasını temenni etti. Sosyal güvenlik reformunun 5. yılını doldurduğuna değinen Çelik, birçok yeniliklere kavuşulduğunu belirterek, en önemlisinin ise hizmetlerin vatandaşın ayağına götürülmesi olduğunu ifade etti. Yapılan reformları özetleyen Çelik, büyük hizmetelere rağmen gelirlerde elde edilen artışa dikkat çekti.

“KAYITDIŞILIKTA HEDEF YÜZDE 15″

Çelik, şu ifadeleri kullandı: “2013 yılında 7 aylık dönemde toplam gelirlerimiz 87 buçuk milyar lira olması gerekirken, bu gelirin 94 milyar liraya taşıdınız. Adeta sosyal güvenlikteki güvensizlik dönemini kapattınız ve sosyal güvenlik sistemini yeniden inşa etmiş durumdasınız. Kayıtdışılıkta mücadelenin birinci yolu toplumsal bilincin yerleşmesi. İkincisi denetimler. Denetimlerle yüzde 52 oranındaki kayıtdışılık, yüzde 37′lere çekmiş bulunuyoruz. Bu önemli bir gelişme ama yüzde 37′lik kayıtdışı önemli bir orandır. 2023 yılında inşallah hedefimiz kayıtdışılığı yüzde 15′lere çekmektir.”

Çelik, 81 ile dağıtılacak bu denetim ve kontrol araçları ile amaçlarının yalnız denetim anlayışı olmadığını, ceza mantığı ile yaklaşmanın doğru olmayacağını söyledi. Rehberlik mantığı içerisinde denetimlerini daha da sıklaştıracaklarını belirten Çelik, 76 milyonun hakkını arayan kurumun gelir giderlerini de koruyacaklarını bildirdi.

BAKAN ÇELİK, DENETİM ARACINI TEST ETTİ

Bakan Çelik, konuşmasının ardından araçlardan 3′ünü SGK Ankara İl MüdürüRamazan Yıldız‘a teslim etti. Çelik, daha sonra bir aracın direksiyonunun başına geçerek, ilk testi yaptı. SGK binasının bahçesinde bir tur atan Çelik, yanındakilerle sohbet etti. Çelik’in emniyet kemeri hassasiyeti de dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.