1. HABERLER

  2. Sorunlara Kayıtsız Kalmadı

Sorunlara Kayıtsız Kalmadı

Belediye Başkanı Özkan Özgüven geçtiğimiz hafta içerisinde kendisini ziyaret ederek mahallelerinin sorunlarını aktaran Cinler Mahallesi sakinlerinin sorunlarına...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven geçtiğimiz hafta içerisinde kendisini ziyaret ederek mahallelerinin sorunlarını aktaran Cinler Mahallesi sakinlerinin sorunlarına kayıtsız kalmadı. Özgüven Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile Cinler Mahallesine giderek sorunları yerinde gördü ve çözüme kavuşturulması için talimat verdi.

Başta kanalizasyon olmak üzere, doğalgaz, asfalt, yol, elektrik gibi konularda mahalle sakinlerinin taleplerini yerinde gören Başkan Özgüven’e mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Yol açılması için yaşlı bir teyzenin bahçesini bağışlayarak, “Benim rızam var. 48 yıldır burada oturuyorum. Buradaki yol sıkıntısını hep dile getirmemize rağmen kimse açmadı. Ben bahçemi bağışladım sende yolu aç” demesi üzerine Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Duyarlılığınıza teşekkür ediyorum. Burada önemli olan anlayıştır. Bu şehrin, mahallelerimizin gelişmesi için sizler gibi duyarlı vatandaşlarımızın çoğalması lazım. Bu davranışınız ile sadece mahalle sakinleri değil benim ve ekibimin de takdirini kazandınız” dedi.

Özgüven bir şehre kimlik kazandıran unsurların başında yol geldiğini ifade ettiği konuşmasında, “Cinler Mahallemizin sorunlarına çözüm üretmek için buradayız. Yol dediniz, kanalizasyon dediniz, doğalgaz dediniz, yüzde 80 altyapımız yok dediniz bizleri buraya çağırdınız. Geldik, gördük, sorunları not aldık ve çözüme kavuşturacağımız öncelikli sorunları yapacağız. Önceliğimizin alt yapı olduğunu hep söyledik. 2015 yılından itibaren altyapıda ciddi bir yatırım yapacağız ve Cinler Mahallesi bu yatırımdan en çok faydalanacak mahallerin başında gelecek. İstediğiniz yol açma çalışmalarını birkaç güne kadar gerçekleştireceğiz. Önce yolunu açacak, kaldırımlarınızı döşeyecek, daha sonra da asfalt çalışmalarını yapacağız” dedi.

Sokaklara dökülen kumların toz olarak evlere girdiğini ifade eden mahalle sakinleri, ‘yediğimiz yemekler bile tozlu yiyoruz, Allah rızası için bizi kurtar’ diyerek Başkan Özgüven’den asfalt istediler. Asfalt çalışmalarının önümüzdeki yıl itibari ile başlayacağını söyleyen Özgüven, “Bu sorun Ereğli’nin genelinde var. Hemen hemen her vatandaşımızın ortak sorunu kum oldu. Ama bu soruna çözüm 2015 yılından itibaren yapacağımız asfalt çalışması olacak. Biraz sabretmenizi istiyoruz” diye konuştu.

“Doğalgaz sorunu için Enerya ile görüşmelere başlayacağız” diyen Özgüven, yatırım programında Cinler Mahallesinin hangi aşamada olduğuna bakmak gerektiğini kaydetti. Bu konuda vatandaşların da gerekli girişimleri yaparak doğalgaz için istekli olduklarını yansıtmaları gerektiğini vurguladı ve yapılması lazım olan çalışmaların yapılacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.