1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. SOSYAL İNOVASYON AJANSI
SOSYAL İNOVASYON AJANSI

SOSYAL İNOVASYON AJANSI

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) gençlerin yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeleri ve iş dünyasına adım atmaları için imkanlar sunmaya devam ediyor.

A+A-

Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde kültür endüstrileri iş kollarında faaliyet göstermek isteyen gençlere destek olmak amacıyla “Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelecek Gençlerin” çağrı programı kapsamında hayata geçirilen “Çekim Alanı: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi” projesi ile gençlere nitelikli imkanlar sunuluyor.

Bu doğrultuda hayata geçirilen proje ile kültür endüstrileri alanında kariyer hedefleyen gençler bir araya getirilerek ortak çalışma disiplini geliştirmenin yanı sıra gençlerin beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar, yaz okulları, atölyeler ve seminerler gerçekleştirildi.

Öte yandan 2023 yılında inovatif bir alan olarak tasarlanan “Çekim Alanı: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi”nde gençlere yönelik eğitimler, atölyeler, söyleşiler, paneller, yarışmalar ve teknik geziler olmak üzere çok sayıda etkinlik düzenlendi.

İletişim, hukuk, sosyal bilimler, sanat ve tasarım alanlarında öğrenimi süren gençlere yönelik Kültür Endüstrileri Paneli, Kültür Endüstrileri Yaz Okulu, Creathon: Yeni Nesil Kültürel Mekanlar İçin İçerik Geliştirme Maratonu, Telif Hukuku Akademisi gibi çeşitli etkinliklerle bine  yakın gence kültür endüstrilerinde becerilerini geliştirme eğitimleri gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA), yerelden hareketle karşılaşılan toplumsal sorun ve ihtiyaçlara yenilikçi çözümler üretmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.