1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Soylu Kursiyerlere Küçükbaş Hayvan Çiftliğini Gezdirdi
Soylu Kursiyerlere Küçükbaş Hayvan Çiftliğini Gezdirdi

Soylu Kursiyerlere Küçükbaş Hayvan Çiftliğini Gezdirdi

Bu Yıl (2017) başvuruda bulunan eğitimli çoban olmak isteyen 32 vatandaş arasından belirlenen birisi Kadın 25 kursiyere, ziraat mühendisleri (zooteknist

A+A-

Bu Yıl (2017) başvuruda bulunan eğitimli çoban olmak isteyen 32 vatandaş arasından belirlenen birisi Kadın 25 kursiyere, ziraat mühendisleri (zooteknist) ve veteriner hekimler tarafından teorik ve mera uygulamalı 120 saatlik eğitim veriliyor. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla sürü Yönetim Elemanı Benim Projesi kapsamında yapılan kursta, Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü eğitimlerini uygulamalı olarak görmeleri için Kursiyerleri   küçükbaş hayvan çiftliğine götürdü.

Uygulanan projede; kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmak ve Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirilmesi amaçlanmıştır.

Sürü Yönetim Elamanı Benim projesi kapsamında eğitimi uygulamalı olarak yerinde görmeleri için İlçe tarım Müdürü Orhan Soylu  kursiyerlerle  birlikte Ayrancı İlçesinde bulunan USPED işletmesine ait olan küçükbaş Hayvancılık işletmesini ziyaret etti.  İşletmeyi gezen kursiyerler İşletme Müdürü Servet beyden hayvan yetiştiriciliği hakkında bilgi aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.