1. HABERLER

  2. SOYLU UYARI’DA BULUNDU

SOYLU UYARI’DA BULUNDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Mazot, Gübre ve Toprak analizi desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçiler için önemli...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Mazot, Gübre ve Toprak analizi desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçiler için önemli açıklamalarda bulunarak özellikle Toprak Analizini henüz İlçe Müdürlüğüne teslim etmemiş çiftçilerin sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çekti. SOYLU ayrıca 2014 yılı ÇKS dosyasını henüz teslim etmeyenlerin de 01 EKİM 2014 tarihine kadar dosya işlemlerini yaptırmalarını hatırlattı.

İlçe Müdürü Orhan SOYLU yaptığı açıklamada “2014 yılı Mazot, gübre desteği için başvurular Mayıs ayı sonu itibariyle sona ermişti. Ancak başvuru süresi Bakanlığımızca önce Haziran ayı sonuna kadar ardından Ağustos ayı sonuna kadar uzatılmıştı. Ülke genelinde henüz dosyasını vermeyen çiftçilerimizin olabileceği düşüncesiyle Bakanlığımız bu süreyi 01Ekim 201

4 tarihi mesai bitimine kadar bir kez daha uzatarak bu desteklemeden yararlanmak isteyen ve henüz farklı nedenlerle başvuruda bulunmayan çiftçilerimize yeni bir olanak sağladı. Bununla birlikte yine Bakanlığımızın uzatma kararı ile birlikte Toprak Analizi desteğini 30 EKİM 2014 tarihine kadar yaptıran çiftçilerimiz toprak analizi ile ilgili başvurularını ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze teslim edebileceklerdir. Burada dikkat edilecek en önemli detay Toprak analizi yaptırmanın en son tarihi30 Ekim 2014 bu analiz raporlarının ilçe müdürlüğümüze en son teslim edilme tarihi ise 31 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimidir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için İlçe Müdürlüğümüze gelerek işlemlerini yaptırmalarını bekliyoruz.” dedi.

İlçe Müdürü Orhan SOYLU; Şu ana kadar İlçe Müdürlüğüne 7000 e yakın çiftçinin Mazot Gübre desteğinden yararlanmak için 2014 yılı ÇKS (TBS) dosyalarını teslim ettiği ve güncelleme yaptığı halde Toprak analizi desteği almak için başvuruda bulunan çiftçi sayısının2300 civarında olduğunun altını çizdi.

Parsel büyüklüğü 50 dekar ve üzeri olan arazilerde çiftçilerin mutlak surette toprak analizi yaptırmaları gerekmekte olduğunu hatırlatan İlçe Müdürü Orhan SOYLU,“Parsel büyüklüğü 50 dekar ve üzeri arazilerde Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz bu parselleri için sadece Mazot desteği alacak GÜBRE ve TOPRAK ANALİZİ desteklemelerinden faydalanamayacaktır dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.