1. HABERLER

  2. Sri Lanka Büyükelçisi’nden Büyükşehir’e Ziyaret

Sri Lanka Büyükelçisi’nden Büyükşehir’e Ziyaret

Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijerante, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret ederek, ülkesindeki bir eyaletle...

A+A-
Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijerante, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret ederek, ülkesindeki bir eyaletle Konya arasında kardeş şehir ilişkisi başlatmak istediklerini söyledi.

Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijerante, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Sri Lanka’nın Türkiye’deki ilk büyükelçisi olduğunu vurgulayan Büyükelçi Wijerante, Türkiye’deki bazı şehirlerle kardeş şehir ilişkileri başlattıklarını, Konya ile de Kuzey Batı eyaletlerinin kardeş şehir olmasını istediklerini vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, şehirler arasındaki ticari ve kültürel alışverişin önemine dikkat çekti. Konya aynı zamanda Dünya Tarihi Şehirler Birliği’nin Yönetim Kurulu’nda bulunduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Sri Lanka’dan tarihi özelliği olan bir şehirle kardeş olarsak onun da birlik üyesi olmasına katkı yaparak ortak çalışmalar yapabiliriz” dedi. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda konuğuna çini sikke ve Mesnevi hediye ederken, Büyükelçi Wijerante de Başkan Akyürek’e Sri Lanka’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.