1. HABERLER

  2. SÜT ÜRETİCİLERİNE EĞİTİM TOPLANTISI

SÜT ÜRETİCİLERİNE EĞİTİM TOPLANTISI

Belceağaç Mahallesi üreticilerine yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Ziraat Mühendisleri Necati İdris ABAT, Aygül Alan ARICAN...

A+A-

Belceağaç Mahallesi üreticilerine yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Ziraat Mühendisleri Necati İdris ABAT, Aygül Alan ARICAN ve Fatma AVSEVER’in katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı da Süt hijyeni ile Konya İli Süt Eylem Planı çerçevesinde, 09/06/2014 tarih 06 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararına istinaden ilçemizde çiftçi şartlarında üretilen sütlerin süt toplama merkezlerine ve süt işleme merkezlerine naklinde, muhafazası, taşınması, araçların standardizasyonu ve süt toplama araçlarına mobil araç takip sistemlerinin entegrasyonu işleri ile gerek üretici örgütlerine bağlı toplayıcıların, gerekse özel toplayıcıların kayıt altına alınması faaliyetleri, Mobil Araç Takip Sistemi (MATS) sistemine dahil olması ve sistemde aktif olması konularında bilgiler verildi.

Süt üreticilerinin dikkat edeceği hususlara ilgili olarak süt toplama araçlarının her gün sabah akşam olmak üzere 2 kere toplama yapacağını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU “Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim aylarında sabah saat 06:30 - 08:30, akşam 19:00 – 21:00 arası; Kasım-Aralık-Ocak-Şubat ve Mart aylarında ise sabah saat 07:00-09:00, akşam 17:00 – 19:00 arası 2 saat içinde sütün toplama/süt işleme merkezine ulaştırılması gerekmektedir. Süt Üreticilerinin hayvanlarını bu saate göre sağmalarını ve süt toplayıcılarının geleceğe saate hazır etmeleri, süt toplamada kullanılan kaplar, taşıyıcılar, araç üstü süt toplama tankı gibi alet ve ekipmanların düzgün, kolay temizlenebilen dezenfekte edilebilen insan sağlığı için tehlike yaratmayacak, sütün doğal yapısını olumsuz yönde etkilemeyecek ve süt ile reaksiyona girmeyecek malzemeden olmalıdır. Burada hedeflenen amaç insanımızın daha sağlıklı ve kaliteli süte ulaşmalarıdır. ” dedi.

Toplantı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Aygül Alan ARICAN’ın Kaliteli Süt ve Muhafazası ve Ziraat Mühendisi Fatma AVSEVER’in Süt İneklerinde Sağım Makinası ve Ekipmanlarının Temizliği konulu sunumları ile devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.