1. HABERLER

  2. TARIM VE HAYVANCILIKTA ORGANİZE

TARIM VE HAYVANCILIKTA ORGANİZE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE EREĞLİ İLÇESİ TARIM VE HAYVANCILIKTA ORGANİZE OLUYOR.Konya İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık...

A+A-

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE EREĞLİ İLÇESİ TARIM VE HAYVANCILIKTA ORGANİZE OLUYOR.

Konya İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kentsel Yaşam Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yer Seçimi Ön Fizibilite Projesi Ereğli ilçesinde yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin; Mevlana Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında uyguladığı “Konya İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kentsel Yaşam Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yer Seçimi Ön Fizibilite Projesi” uygulama alanında yer alan Akşehir, Seydişehir, Cihanbeyli ve Ereğli ilçelerinde pilot uygulama çalışmalarına başlanmıştır.Bu kapsamda Ereğli de incelemelerde bulundular.

Ereğli ilçesine yapılan ziyaret programı kapsamında Belediye Başkanı Özkan Özgüven ile proje ekibi tarafından yapılan ziyarette bilgilendirme yapılarak ve proje konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyaret programında; Konya Büyükşehir Belediyesinden Proje Koordinatörü İbrahim Kürşat Göçergi, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Kenan Peker, proje yüklenicisi AYC Danışmanlık Şirket Müdürü Ömer Ünal ve Proje İletişim Uzmanı Rümeysa Tüfekçi yer aldı Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yapılan ziyaret de şu açıklamalarda bulundu.Ereğlimiz de yeni bir pilot uygulamayı hayata geçireceğiz.Büyükşehir yasası ile birlik de özellikle alt yapı belediyeciliğinden tutun,sosyal Belediyecilik noktasında artık marka haline gelmiş Konya Büyükşehirin öncülüğünde özellikle tarıma dayalı organize sanayilerin oluşturulması noktasında Hayvancılıkla ilgili bir çalışma yapılacak.Ereğli malumlarınız Süt hayvancılığında önemli bir yere sahip.Ereğli de böyle bir alt yapı var bu proje ile Ereğli de Organize Hayvancılık bölgeleri Tarıma Dayalı Sanayi bölgeleri oluşturularak vatandaşlarımız bir araya gelecek,bunla ilgili alt yapılar yapılacak,teknik destekler verilecek,bunla ilgili eğitim destekleri verilecek.İnşallah Büyükşehir’imizin öncülüğünde ve uhdesinde bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız dedi.

Özellikle ilk önce Ereğli’nin pilot bölge seçilmesi de bizleri sevindirdi diyerek gelen heyete teşekkür etti Proje; TR-52 Düzey 2 Bölgesinde ulusal plan ve programlar çerçevesinde bölgesel kalkınmaya ve rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak ve sosyo-ekonomik gelişmelere imkân tanıyacak, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde Organize Tarım Hayvancılık Bölgesi ve Kentsel Yaşam Alanı mekânsal planının ortaya konulmasını amaçlamaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.