1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TARIMSAL ELEKTRİK DESTEKLEMESİNDE KONYA NEDEN YOK?
TARIMSAL ELEKTRİK DESTEKLEMESİNDE KONYA NEDEN YOK?

TARIMSAL ELEKTRİK DESTEKLEMESİNDE KONYA NEDEN YOK?

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, tarımsal sulama desteklemeleri kapsamına alınan 6 il arasında Konya’nın yer almamasını eleştirdi.

A+A-

“Bazı illerde tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketim bedellerinin desteklenmesine ilişkin” karar, 30.05.2018 tarih ve 2018/11844 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmişti.  İlgili karar ile Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak ilerinde tarımsal Sulama Abone grubuna dahil üreticilerin elektrik faturalarının yüzde 35’ini ödemeleri koşulu ile geri kalan yüzde 65’inin Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden karşılanması kararlaştırılmış ve sözkonusu desteklemenin her yıl yüzde 10 azaltılarak 5 yıl boyunca sürdürülmesi planlanmıştı.

Tarımsal Sulamada kullanılan elektriğin desteklenmesi kapsamına alınan iller arasında Konya’nın yer almamasını eleştiren CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, “Türkiye’nin tahıl ambarı olan Konya’da üreticiler girdi maliyetleri nedeni ile üretimden vazgeçme aşamasına geçmiş iken, Türkiye’nin en çok tarım yapılan ana merkezlerinden birisi olan Konya, tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteklemelerinden yararlanan şehirler kapsamına alınmamıştır. Konya ve Ereğli bölgesindeki üreticilerimiz, özellikle tarımsal sulamada kullandıkları elektrik bedelleri yüzünden büyük sıkıntılar yaşarken, bölgemizdeki çiftçilerin desteklenmede kapsam dışı bırakılmasını halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

Gönülal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı şu şekilde sonlandırdı: “18 yıldır AK Partiye destek vermiş olan çiftçilerimiz ve üreticilerimiz zor durumda bırakılıyor ve kaderine terk ediliyor. Türkiye’nin tahıl ambarı olan Konya bölgemiz çiftçilerinin desteklemeler kapsamına alınması gerekli” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.