1. HABERLER

  2. Tarsim Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarsim Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarsim Toplantısı GerçekleştirildiGıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarım Sigortaları...

A+A-

Tarsim Toplantısı Gerçekleştirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarım Sigortaları Havuzu(TARSİM) toplantısı Kaymakam Şakir ERDEN’in katılımıyla gerçekleştirildi. Ereğli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Şakir ERDEN’inyanısıra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık OTURANÇ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU, TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat KAYA, konu uzmanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Toplantıya ilgi göstererek gelen misafirlere geldikleri için teşekkür eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU yaptığı konuşmada “Tarım bir ülkenin temel ihtiyaç ürünlerini üreten yani beslenmesini sağlayan, kalkınma ve istihdam sağlanması açısından çok önemli bir iş kolu ve stratejik bir sektördür. Ayrıca tarım kişisel ve sosyal risklerden en çok etkilenen sektör grubudur. Tarımda teknik tedbirler ile önlenmesi mümkün olmayan riskler mevcut olup, bu riskler çiftçilerimiz için her yıl büyük felaketlere ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bu riskleri ortadan kaldırmak, ekonomik kayıpları en aza indirmek amacıyla üreticiler Tarım sigortalarını düzenli bir şekilde yaptırmaktadır. Bakanlığımızın vermiş olduğu devlet destekleri ile artık bizim çiftçilerimizde tarım sigortasına yoğun ilgi gösterecektir. Çiftçilerimiz sigorta priminin % 50 sini ödeyecek, geri kalan kısmını devletimiz karşılayacak. Sadece açık alanda yetiştirilen meyve bahçeleri için don riski teminatına karşı ödenecek prime 1/3 oranında ek bir prim desteği devlet tarafından sağlanacaktır” dedi. SOYLU, çiftçilerin Tarım Sigortaları kapsamında Bitkisel Ürün Sigortası, Sera Sigortası, Hayvan Hayat Sigortası, Kümes hayvanları ve arıcılık, Su ürünleri sigortası yaptırabileceklerini sözlerine ekledi

Toplantıda konuşan Kaymakam Şakir ERDEN Ereğli’de giderek artan tarımsal faaliyetlerin önemini belirterek, tarımla uğraşmanın hava koşullarından kaynaklanan risk faktörlerini beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi. ERDEN, insanların araçlarına, evlerine nasıl sigorta, kasko yaptırmaları konusunda tereddüt etmiyorlarsa aynı şekilde ürettikleri ürünlere sahip çıkmak adına Tarım Sigortalarını da yaptırmaları gerektiğini söyledi.

TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat KAYA ise toplantıda detaylı bir sunum gerçekleştirerek konuyla ilgili tüm bilinmesi gerekenleri, merak edilenleri dinleyicilere aktardı. Daha sonra katılımcıların sorularını cevaplayan KAYA düzenlenen toplantıdan dolayı Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Müdürlüğüne teşekkür etti.

Toplantının sonunda Ulumeşe Mahalle Muhtarı Ercan AKIN başarılı çalışmalarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ziraat Mühendisi Orhan SOYLU’ya plaket verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.