1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Taşan Ayrancı Barajı Akgöle Can Suyu Olacak
Taşan Ayrancı Barajı Akgöle Can Suyu Olacak

Taşan Ayrancı Barajı Akgöle Can Suyu Olacak

Ayrancının sevilen ve başarılı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve oluşturulan heyet Akgöl’ü kurtarmak için adeta seferber oldu.

A+A-

Ayrancının sevilen ve başarılı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcıve oluşturulan heyet Akgöl’ü kurtarmak içinadeta seferber oldu. Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, beraberinde Karaman ziraat odası başkanı Recep Muğlu, ilçe ziraat odası başkanı Mehmet Elvan, sulama birliği başkanı Mehmet Özkan ve Sarayköyü  muhtarı  Selim Saray, Kale köyü muhtarı  Mehmet Çuvan, Kavuklar köyü muhtarı  Halis Çelik ile birlikte taşan Ayrancı barajında incelemelerde bulundu.

2--2-2.jpg

Taşan Ayrancı barajında inceleme yapan başkan Büyükkarcı, ‘’Bu yıl her zamankinden fazla yağış alan ilçemizin barajı Yüzde Yüz doluluğa ulaşarak taşkınlık yaşıyor’’ dedi. Büyükkarcı açıklamasında ‘’1958 yılında yapımı biten, 1963 yılında sulama faaliyetine geçen Ayrancı ilçe barajı 6 bin 400 hektar alan üzerine yapılmıştı. Barajın daha sonradan sulama alanı 16 bin hektara kadar genişledi. Kapasitesi 36 milyon metreküp olan baraj zamanla dibinin dolması sonucu 30 milyon metreküp su hacmine sahip oldu.

5-024.jpg

Kış aylarının sona ermesi ile birlikte hızla doluluk oranı artan baraj 18 Nisan günü taşmaya başladı. Buradan taşan sular Akgöl havzasına kadar ulaştı. Olayda sevindirici olan durum ise bir zamanların kuş cenneti olan Akgöl havzamız buradan giden sularla yeniden hayat bulacak diye ümit ediyorum. Taşma, yüksek kesimlerdeki köylerimizde halen bulunan karların erimesi ve su gözlerinin bahar ayları ile birlikte patlaması da düşünüldüğünde iki ay sürebilir dedi Başkan Yüksel BüyükkarcıGeleneksel olarak yapılan Hıdırellez Müjdesini de verdi 14 Mayıs 'da  Sanatçımız Deniz Toprak sahne alacak, halk oyunları noktasında bir kaç  eksiğimiz var  Yurtdışından, Türkmenistan'dan bir ekip getirmeye çalışıyoruz oda gerçekleşince açıklamasını yapacağız  Tüm Ereğlili hemşehrilerimizi bekliyoruz'' dedi.

Ayrancı Sulama Birliği başkanı Mehmet  Özkan ise  kapalı sulama sistemi  müjdeyi verdi.

Özkan;4 Nisan 2017'de Kapalı sulama ihalesi yapıldı.Çok kısa sürede  proje çalışması başlayacak. Barajdaki doluluk bizleri sevindiriyor.Bu yıl bol yağışlı  bir kış geçirdik buda  barajlarda doluluk oranını artırıyor kapalı sulama sistemine geçilerek suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak için çalışmalara başlandı dedi.

 Karaman Ziraat Odası  Başkanı  Recep Muğlu  ayrancının ne kadar suya ihtiyacı olduğunu  biliyoruz suyun bizim için önemi yüksek 2-3 yıl içerisinde  tahmin ediyoruz  Tarım adına  çok güzel işler yapacak

2-046.jpg

Bu Bereketli sezon önümüzdeki yıllarda da  devem  eder diyoruz  dedi

Ayrancı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Erdem; Barajımızın taşması  çiftçimizi mutlu etti yalnız  çiftçimizin  bir sıkıntısı var  Don var biz bunu vekillerimize de söyledik bilir kişide istedik onlarda gelecek Sulama birliği Başkanımız barajın taşmasından dolayı çiftçilerimize  yarı fiyatında su verecek sözlerine yer verdi.

2--2-2-001.jpg1-1-001.jpgmuhtarlar.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum