1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. TATARİSTAN DİPLOMATİK HEYETİ EREĞLİ'DE
TATARİSTAN DİPLOMATİK HEYETİ EREĞLİ'DE

TATARİSTAN DİPLOMATİK HEYETİ EREĞLİ'DE

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Devlet Başkanı...

A+A-

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Minnihanov’u temsilen diplomatik bir heyet İlçemiz Ereğli’ye geldi.

6-073.jpg

Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Salih Yılmaz ve Ereğli Ticaret Odası işbirliği ile Ereğli’deki çeşitli fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Tataristan diplomatik heyeti ikili ticaret işbirliğine dair görüşmelerde bulunularak, Bölgedeki süt ürünleri ve havuç fabrikalarını kapsayan ziyarette, Yiğitler Erkom Havuç konsantre, Demireller Süt tozu, Günseven Şalgam, Lark Bisküvi ve Özkoçlar Tarım ziyaret edildi.

1-243.jpg

Heyetler arası görüşmelerde Tataristan Serbest Bölgesinde ortak üretim, Tataristanlı iş adamlarının Ereğli'ye yapacakları yeni bir ziyaret ve Ereğli OSB de üretilen ürünlerin RUSYA da ki tarım fuarında sergilenerek, Rus pazarına girişinin sağlanması ayrıca, Tataristan'da ki tarım ürünlerinin ortak işletmelerle sanayi kazandırılması ve Rusya'da ki bazı tarımsal bölgelerde buğday, mısır ve havuç gibi ürünlerin ortak üretimi ve pazarı gibi konuların sağlanması için görüş birliğine varıldı. 2019 yılı içinde Ereğli Ticaret Odasına kayıtlı iş adamlarından oluşan geniş  katılımlı bir heyetinin Cumhurbaşkanının davetiyle Tataristan'a gideceği öğrenildi. Rus diplomatik heyeti yaptığı açıklamada Ereğli'de ki potansiyelin kendilerini şaşırttığını ve karşılıklı iş birliği yapma konusunda çalışmalar yapacaklarını ve Türkiye Tataristan arasında birbirini tamamlayan bir iş birliğinin olduğunu dile getirdiler. Somut adımlar atılması konusunda ciddi olduklarını ve bu anlamda yakın bir zamanda Ereğlili bir heyeti ülkelerinde ağırlayacaklarını belirttiler.

7-064.jpg

Heyet, Başta Ereğli halkı olmak üzere,  Ereğli Ticaret odası ve Ruşen' e teşekkürlerini iletti.

Düzenlenen programa, Rusya Federasyonu Tataristan heyeti, Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Salih Yılmaz, Ereğli Ticaret odası Başkanı Mahmut Özkoç, Ereğli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi iş adamı Halil Ercan, AK Parti eski ilçe başkanı Kadir Düzen katıldı.

8-053.jpg

Tataristan heyetini Ereğli'ye gelmesini sağlayan hemşerimiz Prof. Dr. Salih Yılmaz'a sanayicilerimize, Ülke ve Ereğli ekonomisine sağladığı destek ve katkı dolayısı ile bizlerde teşekkür ediyoruz.

 

TATARİSTAN DİPLOMATİK HEYETİ ERMES KOLEJİNİ ZİYARET ETTİ
 

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Minnihanov’u temsilen, Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Salih Yılmaz beraberinde ki heyet Ereğli’ye geldi. Ereğli Organize Sanayide İncelemeleri sonrasında, Heyet ERMES Kolejini de ziyarette bulundu.

10-034.jpg

Gelen heyeti iş adamı, Halil Ercan karşıladı ve Ercan gelen Tataristan heyetine ERMES Kolejini gezdirdi ve okul hakkında bilgi verdi.

5-117.jpg

3-247.jpg

2-282.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.