1. HABERLER

  2. Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Tatbikat Gerçeği Aratmadı

UMKE Bölge Kampını Ereğli de gerçekleştirdi.Ereğli’de gerçekleştirilen UMKE tatbikatı gerçeğini aratmadı.Geleneksel olarak düzenlenen, DSİ baraj...

A+A-

UMKE Bölge Kampını Ereğli de gerçekleştirdi.

Ereğli’de gerçekleştirilen UMKE tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Geleneksel olarak düzenlenen, DSİ baraj bölgesinde başlayan kampa, çok sayıda UMKE ekibi katıldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından bugün gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı izleyenler tarafından tam not aldı.

Halkapınar Devlet Su İşleri Tesisleri’nde 3 günlük kamp halinde bulunan, Konya Merkezli Aksaray ve Karamandan da katılımcıların yer aldığı UMKE’nin yaptıkları tatbikat alkışlandı.

Tatbikatı Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay, Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Ayhan Yürekli yerinde izlediler.

Tatbikattan önce kamp alanını gezen Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, kampın amacı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tatbikat öncesinde Dr. Mert Atakan tarafından katılımcılara UMKE ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Temsili olarak yapılan Tatbikatta,bir inşaat alanında gerçekleşen patlamanın ardından yaralıların kurtarılması ve acil müdahale yapılması canlandırıldı.

Etkinliklerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ereğli Kaymakamı Şakir Erden: “1999 Gölcük depreminden sonra Türkiye’de bilincin artması ve acil müdahalenin anında yapılması adına büyük gelişmeler yaşanmıştır. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı, Büyükşehirler ve hatta sivil toplum kuruluşları verimli çalışmalar yapmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Yapılan çalışmaların başarılı olmasının yanında afetsiz günler diliyorum” diyerek Aksaray ve Karaman’dan gelen katılımcılara da teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.