1. HABERLER

  2. Tatlıdil’den Çanakkale Zaferi Açıklama‏sı

Tatlıdil’den Çanakkale Zaferi Açıklama‏sı

CHP Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil Çanakkale Zaferi ile ilgili yazılı açıklama yayımladı.“ Çanakkale içinde aynalı çarşı, ana ben...

A+A-

CHP Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil Çanakkale Zaferi ile ilgili yazılı açıklama yayımladı.

“ Çanakkale içinde aynalı çarşı, ana ben gidiyom düşmana karşı” dizeleri ile başlayan ülkemiz ve dünya tarihine altın sayfa olarak geçen, gurur kaynağımız, emperyalizmin mezara gömen efsane Çanakkale Destanının 100.yılındayız.

Dünya, Çanakkale'de Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, onurlu direnişine tanıklık etmiştir. Çanakkale Savaşları aynı zamanda, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını göstermiş, 18 Mart 1915'te kazanılan zafer, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve, seve şehit olmuşlardır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, milli tarih ve millet olma şuuruna sahip olan bir millet, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır.

“Toprak uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek sonsuza dek anacağımız Kınalı Hasanların, Seyit Onbaşıların, isimsiz yüzbaşıların, liseli ve onbeşlilerin vatan için ateş ve barutla yoğrulan Gelibolu Yarımadası topraklarında, Anafartalarda, Çanakkale sularında can verdikleri, Türkiye’nin kaderini belirleyen “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdıkları gün, Türkiye Cumhuriyet’nin temelleri de atılmış, Mustafa Kemal ulusumuzun gönlünde milli kurtarıcı, kahraman olarak bayraklaşmış, Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi güneş gibi doğmuştur. Çanakkale geçilmezken, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılırken Çanakkale Muharebeleri’ne yaklaşık 500bin kişi ile katılan Türk askeri 57bin şehit, 21bin hastalıktan ölüm, 10bin kayıp, 100bin yaralı, 64bin hasta olmak üzere 252bin zayiat vermiştir.

Emperyalizmi dize getirerek dünya tarihine geçmiş bu şanlı zaferin mimarları, 18 Mart 1915’te zafere ulaşan komutan Mustafa Kemal başta olmak üzere, 215 kg ağırlığındaki top mermisini sırtlayarak, topun namlusuna süren efsane kahraman Seyit Onbaşı’yı, yüzbaşı Sırrı Beyi, Akbaş Şehitlerini, 57.Piyade Alayı şehitlerini, kınalı Hasanları, liseli şehitlerimizi unutmadan isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyorum.

BÜLENT ECEVİT TATLIDİL

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.