1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tel Abyad'dan acı haber! 1 askerimiz şehit oldu
Tel Abyad'dan acı haber! 1 askerimiz şehit oldu

Tel Abyad'dan acı haber! 1 askerimiz şehit oldu

MSB, Tel Abyad'da teröristlerin açtığı ateş sonucu bir askerimizin şehit olduğunu, bir askerimizin de yaralandığını açıkladı. Tel Abyad, Türkiye'nin ABD ile yaptığı anlaşmada Güvenli Bölge sınırları içerisinde yer alıyor.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad'da teröristlerin açtığı ateş sonucu bir askerin şehit, bir askerin de yaralandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Tel Abyad'da teröristlerin açtığı ateş sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Fıratın Doğusunda Tel-Abyad bölgesinde 20 Ekim 2019 tarihinde bir kahraman silah arkadaşımız, keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG'li teröristlerce açılan tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılık verilmiştir." denildi.

ABD ile yapılan anlaşmaya vurgu yapılan açıklamada, "ABD ile 17 Ekim 2019 tarihinde yapılan Güvenli Bölge Mutabakatına rağmen PKK/YPG'li teröristler tarafından 20 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir. Mutabakata aykırı tüm bu eylemlere rağmen dün çoğu ambulanstan oluşan 39 araçlık bir konvoyun Resulayn'a emniyetle giriş ve çıkışı sağlanmış, yaralıların ve bazı kişilerin bölgeden emniyetle tahliyesi gerçekleşmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı.

Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda 700'den fazla terörist etkisiz hale getirilmişti. ABD Başkanı Trump'ın A Takımı'nı görevlendirmesi ve Türk heyetiyle yaptığı toplantı sonucu operasyonlara 120 saat ara verilmesi ve bu 120 saatlik arada terör örgütü PKK/YPG'nin Güvenli Bölge'den çekilmesi kararı alınmıştı. Acı haber, Türkiye'nin Güvenli Bölge olarak tanımladığı alanın içinde yer alan Tel Abyad'dan geldi. 1 askerimiz teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.