1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. TEOG SINAVI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ VERİLDİ
TEOG SINAVI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ VERİLDİ

TEOG SINAVI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ VERİLDİ

Eğitim ve öğretime çok büyük önem veren Ereğli Belediyesi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) öncesi öğrencilere sınav kaygısını ortadan kaldıracak motivasyon semineri düzenledi.

A+A-

Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik tarafından verilen seminer Belediye Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven şehir dışında olması nedeniyle katılmadığı programda görüntülü bir mesaj ile sınava girecek öğrenci ve velilere seslendi.

"Hayat bir sınavdır" diyen Özgüven, "Sevgili gençler 23-24 Kasım'da sınava gireceksiniz. Sınavlardaki soğukkanlılığınız ve performansınız oldukça önemli. Ailelerin desteği önemli. Yerel Yönetim olarak sizlere sağlanan bu seminer önemli. Sınavda başarısız olmak dünyanın sonu değil. Hiçbirinizin de başarısız olacağına inanmıyorum. Bu sınavdaki amacınız en iyi liselerde okumak, eğitim almak. Bu duygularla hepinize başarılar diliyor, motivasyon seminerimizin sizlere faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik ise sınavlarda zekanın önemli olduğunu ancak her şeyin konsantre ile başladığının altını çizdi.

Çocukların baskı altında kalmasından dolayı problemler yaşandığına dikkat çeken Bozgedik, bu yüzden verilen emeğin karşılığının alınamadığını söyledi.

Çocukları sınava hazırlanan ailelere de tavsiyede bulunan Bozgedik, "Çocukların üzerinden baskıyı kaldırmak lazım. Anne babalar biraz daha ılımlı olsun çocuklarını sıkıştırmasın. Tam tersi çocuklarını rahatlatsınlar. Yüksek beklentileri çocukların yanında telaffuz etmeyin ve çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslanmayın" dedi.

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen motivasyon seminerine katılan öğrenci ve veliler, Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik'in stres ve sınav kaygısını ortadan kaldıracak çok önemli bilgiler verdiğini ve bu sayede TEOG sınavı öncesi rahatladıklarını ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve ekibine teşekkür ettiler.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.