1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Topak Kız Kuran Kursu  Türkiye Birinciliğine İmza Attı
Topak Kız Kuran Kursu  Türkiye Birinciliğine İmza Attı

Topak Kız Kuran Kursu  Türkiye Birinciliğine İmza Attı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye çapında gerçekleştirilen Kur an-ı Kerimi yüzünden güzel okuma yarışması finallerinde Ereğli'yi

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye çapında gerçekleştirilen Kur an-ı Kerimi yüzünden güzel okuma yarışması finallerinde Ereğli'yi başarı ile temsil eden Topak Kız Kuran Kursu bir kez daha Ereğlililerin yüzünü güldürdü.

1984 yılından buyana Ereğli'de Kuran talebeleri yetiştiren Topak Kız Kur'an Kursu üst üste elde ettiği Türkiye çapındaki başarılarla isminden söz ettirmeye devam ediyor. İlk olarak 2004 yılında gerçekleştirilen Türkiye Finallerinde derece alarak başarı öyküsüne başlayan Kurs, 2017'ye yılma kadar 7 Türkiye birinciliği olmak üzere sayısız başarılara imza attı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Bursa'da gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okuma yarışması finalinde bölgemizi temsil eden Topak Kız Kuran Kursu öğrencisi İrem Sude Zoba, rakipleri geride bırakarak Türkiye birinciliği gibi önemli bir başarıya imza attı. Elde edilen bu başarının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Topak Kız Kuran Kursu Dernek Başkam Hasan Çınar şunları söyledi: " Evvela bu imkânları bizlere nasip eden Allaha şükürler olsun. Tabi her başarıda mutlak bir önder, bir fedakâr bulunur. Bu noktada da Topak Kız Kuran Kursu idarecisi ve öğreticisi olan Ayşe Nergiz hoca hanım yıllardır bu başarıların lokomotifi konumundadır. Gece gündüz demeden mesai gözetmeden öğle istirahatını de terk ederek yaptığı çalışmalarla gerek kursun gerekse Ereğli'nin yüzünü bu yarışması mücadelelerinde hep ak çıkarmıştır. Ben Dernek başkanı olarak kendisine hem teşekkür ediyor, hem minnettarlık duyuyor uzun ömürler, uzun çalışmalar ve uzun başarılarla allanın rızasına ermesini temenni ediyorum" dedi.

Topak Kız Kuran Kursunun başarılarının mimarı olan Kurs Yöneticisi ve öğreticisi Ayşe Nergiz ise milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu bir gençlik yetiştirmek adına çalışmalara gece gündüz demeden devam ettiklerini belirtti. Nergiz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: " Topak Kız Kuran Kursu benim bir sevdamdır. Amacımız hak kelamını bir fazla kişiye öğretmek ve onların aracılığı ile de başkalarına öğretebilmektir. Bizler Topak Kız Kuran Kursu olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu bir neslin fertleri olarak yetiştirmek arzusundayız. Hamdolsun ki bu hedef üzerine çıktığımız yolda 2004 yılından buyana çok sayıda dereceler alarak hemşeri l erimizin yüzünü güldürdük. Bundan sonraki süreçte de bir fazla, daha fazla çalışarak başarılarımıza bir yenisini daha ekleme çaba ve gayreti içerisinde olacağız. Bizler bu yolun askerleri olarak gençliğimize sadece kuranı okumayı değil, okumaktan öte verdiği ilahi mesajı anlamayı, idrak etmeyi ve hayatlarına tatbik etmeyi öğretiyoruz. Bu noktada son başarımızı elde eden Kurs Öğrencimiz İrem Sude Zoba'yı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca bu başarıların hayata geçmesinde katkıları olan Ereğli Müftülüğümüze, varlığını her an yanımızda hissettiğimiz Ereğli'nin bir değeri olan Dernek Başkanımız Hasan Çınar'a ve tüm emeği geçen Kuran Kursu ekibine teşekkür ediyorum"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.