1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. TOROSLARIN SARIKEÇİLİ GÖÇERLERİNE SÜRPRİZ!
TOROSLARIN SARIKEÇİLİ GÖÇERLERİNE SÜRPRİZ!

TOROSLARIN SARIKEÇİLİ GÖÇERLERİNE SÜRPRİZ!

Torosların göçerleri Sarıkeçili yörüklerine müziksiyenlerimden güzel ve hoş sürpriz.

A+A-

Torosların göçerleri Sarıkeçili yörüklerine müziksiyenlerimden güzel ve hoş sürpriz.

Karaman’ın Ermenek İlçesinde Halk Tiyatrosu üyeleri, Toroslarda Yörük çadırını ziyaret ederek kendilerine küçük bir konser verdiler.

Sarıkeçili göçerlerden olan 66 yaşındaki Kuş Ali lakaplı Ali Gök kendilerine yapılan sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Aydıncıktan çıkıp Gülnar Ermenek güzergâhından Hadime giden Yörük obası Ermenek yakınlarında çadır kurdu. Bunun üzerine Ermenek Halk Tiyatrosu üyelerinden oluşan bir gurup, Yörük çadırını ziyaret ederek, Hediyeler götürdü. Mahalli sanatçılardan oluşan ekip çadır halkına çadırın içinde küçük bir konser verdi. Misafirlere kömür çayı ikram edildi. Gurup üyelerinden Mustafa Ünlü; Yörükler yaklaşık iki bin yıllık bir geleneği sürdürüyorlar. Kendilerine destek vermek için böyle bir organizasyon yaptık. Türk halkının bu değerlere sahip çıkması lazım. Büyüklerimizden de bu göçerlerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeleri bir an önce yapmalarını istiyoruz. Bizi çadırlarında çok güzel ağırladılar. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Her zaman göçerlerin yanındayız” dedi. Ali Gök’ün iki yaşındaki torunu Tusem herkesin ilgi odağı oldu.

Yörük obasının sahibi Ali Gök; Ermenekli arkadaşlar bizi ziyarete geldiler. Bize de çadırımızda küçük bir konser verdiler. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım, Çok mutlu olduk. Kendilerinden Allah razı olsun” çok sağ olsunlar “dedi.

Ali Gök eşi Hatice, kızları Fatma ve Gülcan ile yaşıyor. On beş adet devesi 500 adet keçi ve oğlağı var. Göçerler içinde devesi olan ender insanlardan birisi olduğu Toros dağlarında yerinde görüldü.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.