1. HABERLER

  2. “Türk Çocuğu Tarihini Unutmamalı”

“Türk Çocuğu Tarihini Unutmamalı”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Türk çocuğu, her...

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Türk çocuğu, her sayfası şanlı zaferlerle süslü olan tarihini unutmamalı ve yaşatmalıdır” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi;

“Tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyen Türk Milleti, yurdu için gerektiğinde canını vermekten kaçınmamış, ordusuyla kenetlenerek büyük başarılara imza atmıştır. Türk insanının kararlılığı ve özverisi, Ordumuzun güç ve cesareti, bizlere bugün de övünç duyduğumuz zaferler kazandırmış, bu zaferler Türk Ulusu’nun varlığını ve saygınlığını güçlendirmiştir.

Şanlı tarihimizin en önemli kilometre taşlarından olan, 26 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, lâik ve demokratik yeni Türk Devleti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Türk Milletinin kararlılığını ve dik duruşunu, kahraman Ordumuzun cesaretini büyük bir zafere dönüştürerek onurumuzu koruyan ve varlığımızı güçlendiren Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdiği devrimlerle, bizlere güçlü bir devlet armağan etmiştir.

Bu gün tartışma konusu yapılmasına ve çeşitli mihraklarca yıpratılmak istenmesine rağmen, başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi ödün vermeden yaşatmalı, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmalı, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Türkiye’ye sahip çıkacak meziyette yetişmelerini sağlamalıyız. Bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan zaferleri kazanan başta büyük komutan ve üstün devlet adamı Atatürk ve O'nun silâh arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Zafer Bayramı başta Ereğli halkı olmak üzere tüm Türk insanına kutlu olsun. Ne mutlu Türküm Diyene.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.