1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. "TÜRK HALKININ GÜVENDİĞİ TEK LİDER ERDOĞAN'DIR"
"TÜRK HALKININ GÜVENDİĞİ TEK LİDER ERDOĞAN'DIR"

"TÜRK HALKININ GÜVENDİĞİ TEK LİDER ERDOĞAN'DIR"

AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin geleceğine damga vuran bir lider olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türk halkının güvendiği tek liderdir.

A+A-

Yaklaşık 20 yıldır sadece Türk halkının değil tüm dünyanın güven ve takdirini kazanan Sayın Cumhurbaşkanımız ve partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, bugün ve yarında bu güveni boşa çıkarmayan tek lider olarak adını tarihe yazdıracaktır" dedi.

Dursun, açıklamasında AK parti iktidarın koronavirüs ile mücadelede ortaya koyduğu kararlılık ve aldığı tedbirlerin tüm dünyada örnek gösterildiğini söyledi.

Dursun'un açıklaması şöyle, "Kıymetli Hemşerilerimiz,

  Bildiğiniz üzere tüm dünya küresel anlamda bir krizin ortasındadır ve ülkeler güçleri nispetinde bu krizle mücadele etmeye çalışmaktadırlar.

  Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm bakanlıklarımızla ve çalışanlarımızla her türlü önlemleri ve ileriye yönelik tedbirleri almıştır ve almaya da devam edecektir. Milletimizin sağduyusuna güvenerek açık yüreklilikle ifade ediyorum ki; bu krizi en hafif şekilde atlatarak 2023 hedeflerimize koşar adım ilerlemeye devam edeceğiz.

Sayın CHP İlçe Başkanı nın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize yönelik haksız ve gerçekten uzak açıklamalarına cevaben gerekli gördüğümüz açıklamaları siz kıymetli hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum.

 Sayın Cumhurbaşkanımız kriz sürecinde sürekli olarak alınan ekonomik tedbirleri halkımızla paylaşmaktadır. Alınan tüm önlemler ve tedbirler ülkemizin krizden en az şekilde etkilenmesi için alınmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde aşağıdaki önlemler paketini halkımızla paylaşmıştır.

“DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ DESTEK VERECEKTİR”

*Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkana değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa sahibiz. Karamsarlığa da, rehavete de kapılmadan her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbir alıyoruz. Vatandaşlarımızın her birinin temel ihtiyaç malzemelerine ulaşma konusunda sıkıntıya düşmemesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

*Alınan tedbirler özellikle bu sebeple çalışmaya ara veren şirketlerimizi istihdamı koruma şartıyla kısa çalışma şartıyla kısa çalışma ödeneğinden vergi ötelemesine ve krediye kadar her türlü araçla destekliyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir.

*Bu şartla üretimine ara veren azaltan işletmelerimizdeki çalışanlarımızın ücretlerinin asgari ücreti geçmeyecek şekilde 3'te 2'sini devlet olarak biz ödüyoruz. Doğrudan çalışanlarımızın hesabına yatırıyoruz. Aldığımız tedbirlerle 2 milyondan fazla mükellefin muhtasar, KDV ve prim ödemelerini 6 ay erteledik. Gelir vergisi mükellefi 2 milyona yakın vatandaşımız mücbir sebep hali kapsamına alınmıştır.

*Firmalara ve gerçek kişilere kredi ödemelerini asgari 3 ay erteleyebilmeleri için finansman desteği sağlıyoruz. Kamu bankalarımız müşterilerine pek çok kolaylık ve destek sağlıyor. Kredi geri ödemelerdeki süreyi 90 günden 180 güne çıkartarak takip sürelerini uzattık. İhracatçılara stok finansman desteği vererek üretimlerini sürdürmelerini teşvik ediyoruz.

*Kredi garanti fonunun destek rakamını ve kapasitesini artırdık. Belediyelerin salgınla mücadelesine destek vermek için vergi payı ödemelerinden yapılan kesintileri 3 ay süreyle kaldırarak bu kurumlarımıza 3 milyar liralık kaynak sağladık. Vergi, sigorta, kredi ödemelerine sağladığımız kolaylıklara bir yenisini daha ekliyoruz.

*KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize nisan, mayıs, haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemelerden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir.

*Emeklilerimizin en düşük maaşlarını bin 500 liraya çıkartarak hem de ikramiye ödemelerini öne çekerek rahatlattık. Düşük gelirli 2 milyon 100 binin üzerinde haneye biner lira nakit yardımı yaparak bu sıkıntılı günlerde garip gurabayı sahipsiz bırakmadık.

Şimdi 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak için hazırlıklara başladık. Özellikle yevmiyeyle günlük kazançla hayatını sürdürmek zorunda olan hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum.

Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvuru yaparak durumunuzu anlatmanız yada elektronik devlet olarak başvurmanız halinde devletimiz sizlere de her türlü destek verecektir. 

Ayrıca Tarım Bakanımız Sayın Bekir  Pakdemirli ülkemizin TMO stoklarının besici, yetiştirici,sanayici ve tüketicinin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olduğunu Bakanlığının, Ticaret ve Sağlık bakanlıkları ile koordineli şekilde gerekli tüm önlemleri aldığını belirtmiştir. Temel gıda ürünlerinin üretim, stok ve tedarik zincirinde şu an için bir sıkıntı bulunmadığı, önümüzdeki dönemde de herhangi bir olumsuz durum beklenmediği Bakanımız tarafından açıklanmıştır.Üretim yönüyle hiçbir sıkıntımızın olmadığı , bunun yanında kısa süre sonra hasat sezonu başlayacak olup mevsim koşulları dikkate alındığına sürecin lehimize gelişeceğini tahmin edilmektedir. İç ve dış piyasalar yakından izlenmekte olup piyasaların sağlıklı işleyişi ve ihtiyaçlarına yönelik alınan her türlü tedbir halkımızla paylaşılacaktır.

   Devletimiz var gücüyle milletimizin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. İnşallah gelecek günlerimiz refah ve huzur içerisinde yaşanacaktır.Bu vesile ile tüm hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum…

Saygılarımla….

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum