1. HABERLER

  2. Türk Hava Kurumu Üniversitesinden Ereğli’ye Havacılık Meslek Yüksekokulu

Türk Hava Kurumu Üniversitesinden Ereğli’ye Havacılık Meslek Yüksekokulu

25.10.2014 Cumartesi günü Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ereğli İbrahim Özşenol Havacılık Meslek Yüksekokulu temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel...

A+A-

25.10.2014 Cumartesi günü Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ereğli İbrahim Özşenol Havacılık Meslek Yüksekokulu temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ORHAN Erdem, Konya Milletvekili Cem ZORLU, Karaman Valisi Murat KOCA, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman YILDIRIM, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ, Özşenol Şirketler Grubu sahibi ve Ereğlili hayırsever işadamı Mustafa ÖZŞENOL, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa PEHLİVAN, Ereğli Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN ve birçok değerli misafir katıldı.

Hava koşullarının olumsuzluğuna rağmen görkemli bir kalabalık huzurunda gerçekleştirilen temel atma töreninde Ereğli adına bazı kazanımlar da elde edildi. THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman YILDIRIM, Ereğli’ye olan yatırımın bu yüksekokulla sınırlı kalmaması gerektiğini, Ereğli’nin çevre illere de hitap edecek bir havaalanının çoktan hak ettiğini söyledi. Havaalanıyla birlikte Ereğli’nin pilotaj eğitimine de hazır hale geleceğini ifade etti. Konya milletvekili Prof. Dr. Cem ZORLU ise Ereğli’den sadece Havacılık Yüksekokulu değil, bir Havacılık Fakültesi de görmek istediklerini; Ereğli’de yetişecek pilotların halkımızın gururu olacağını dile getirdi.

Programın ardından Ereğli’nin yetiştirmiş olduğu önemli şahsiyetlerden biri olan, eski YÖK Başkan Yardımcısı ve Yürütme Kurulu üyesi, şu anki Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ, Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem ZORLU, Ereğli Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN ve Ereğli Protokolü Ereğli Eğitim Fakültesini ziyaret ettiler. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa PEHLİVAN eşliğinde fakülteyi gezen misafirlere Dekan Prof. Dr. Mustafa PEHLİVAN, Fakülte için bugüne kadar yapılanları ve yeni gelişmeleri anlattı. Aynı zamanda Ereğli Eğitim Fakültesi Yerleşkesinin çevre düzenlemesi için Ereğli Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN ve Konya Milletvekili Cem ZORLU’dan destek ve yardım istedi. Bugüne kadar Ereğli ve Ereğli yüksek öğretimi için yapmış olduğu tüm desteklerden, çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ’a teşekkürlerini iletti. İleride gerçekleştirilecek Ereğli Eğitim Fakültesi Hatıra Ormanında kendisi için özel bir çınar ağacı dikileceğini sözlerine ekledi. Fakülte ziyaretinin ardından memnuniyetlerini dile getiren misafirler, Ereğli ve Ereğli yüksek öğretimi için yardıma her zaman hazır olduklarını ve ellerinden gelebilecek her şeyi yapacaklarını söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.