1. HABERLER

  2. “Türkiye Cumhuriyeti 90 Yaşında”

“Türkiye Cumhuriyeti 90 Yaşında”

Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy, Türkiye’nin huzur içinde yaşayan, mutlu ve müreffeh insanlar ülkesi olduğu oranda cumhuriyetin...

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy, Türkiye’nin huzur içinde yaşayan, mutlu ve müreffeh insanlar ülkesi olduğu oranda cumhuriyetin gerçek manasına kavuşacağını bildirdi.

 

MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 90. yıl dönümü kutlanan Cumhuriyetin, milletin canları pahasına ortaya koydukları büyük fedakarlıklarla kurulduğunu belirtti.

MHP İlçe Başkanı Aksoy, son birkaç yıldır 29 Ekim kutlamalarıyla ilişkin tartışmalarla ilgili olarak da, “Bayramı bile krize dönüştürmeyi başaran bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. Onların Büyük Türk Milletinden ve Cumhuriyetten ne anladıkları ise söyledikleriyle değil, gerçekleştirdikleri icraatlarla daha da iyi anlaşılmaktadır. Bu ülkede Türk olmak neredeyse suç işlemekle aynı kefeye konulmak istenmektedir. Milli Bayramlardan sonra okullarda okutulan Andımız bile onlara batmaya başlamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

İrfan Aksoy daha sonra, şunları kaydetti:

“Türkiye huzur içinde yaşayan, mutlu ve müreffeh insanlar ülkesi olduğu

oranda cumhuriyet gerçek manasına kavuşacaktır. Ülke olarak birlik ve beraberliğe

en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Keşke ülkeyi bölünmenin eşiğine kadar getirmek konusunda bu kadar kararlı ve ısrarcı olanlar, cumhuriyetin ruhu konusunda da

aynı hassasiyeti ortaya koysalar.

Türk milleti en zor zamanlarda bile tarih yazar ve olmaz denileni başarır. Bu nedenle ellerini ovuşturanlar, süper güçlerle sırt sırta verenler bir şeyler başardıklarını sanmasınlar. Onların karşısında her zaman duracak bir Türk vardır bunu unutmasınlar. Dün Alparslan’a, Osman Gazi’ye, Atatürk’e, boyun eğenler yarın karşılarında duracak birilerini de yine göreceklerdir.

Bu vesile ile bu ülkeyi canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Onların Milli Mücadele’de ortaya koydukları azim ve cesaret her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, büyük Türkiye’nin ilelebet bir bütün olarak gelecek nesillere uzanmasına vesile olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti nice 90. Yaşlara bu duygu ve düşüncelerle ulaşacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.