1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır
Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av.MUSA YILMAZ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz Mesajında şu ifadelere yer verdi;

A+A-

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av.MUSA YILMAZ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz Mesajında şu ifadelere yer verdi;

 '' 19 Mayıs’ın 1919’unda yükselen ses kademe kademe yayılan milli mücadele şuuru 30 Ağustos 1922’de muzafferiyetle sonuçlanmış, 9 Eylül’de İzmir’de düşmanı denizin dibine dökmüştür.

Türk milleti tarihi ve kültüründen aldığı güç ile bağımsızlığa olan inancını tarihin hiçbir döneminde kaybetmediğini haykırarak kimsenin manda ve himayesi altına girmeyeceğini şerh düşmüş, ateşle girdiği imtihandan, zaferle çıkabilmek için ateşin karşısına dikilmiş, aklından kesinlikle dönmeyi ve geri durmayı geçirmemiştir.

Böylesine şanlı ve muhteşem mücadeleler sonucu bağımsızlığını kazanan milletimiz egemenliğini Cumhuriyet’in inşası üzerine yapmış ve 29 Ekim’in 1923’ünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Cumhuriyet ilan edilmiştir.

29 Ekim’de ilan edilen Cumhuriyet ile hakimiyet’in kayıtsız şartsız millete ait olduğunu belirtilerek milli bir karar verilmiştir.  Ebediyete kadar yaşayacak ve bu kutlu emanet her daim dimdik ayakta kalacaktır.

Hain emelli zihniyetler bilmeli ve unutmamalıdır ki, Türk milleti son vatanında ettiği 96 yıllık yemininden koşullar ne olursa olsun asla dönmeyecek, Anadolu’dan Türk’ü sindirmek ve atmak isteyenlere dersine verecek,  ihanete bayrak sallayanların karşısında ise dimdik duracaktır.

Küresel güçlerin gölgesi ve himayesinde olanların, bu gerçeği hiçbir zaman akıllarından çıkarmaması şüphesiz hayırlarına olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; muazzam mücadelelerle fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzere, bütün kurucu kahramanları ve vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden şehitlerimizi hayranlıkla ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE! ''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.