1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TÜRKİYE YÜZYILINA GİDERKEN, 100 MADDELİK ANAYASA 100 İL 1000 İLÇE, EREĞLİ
TÜRKİYE YÜZYILINA GİDERKEN, 100 MADDELİK ANAYASA 100 İL 1000 İLÇE, EREĞLİ

TÜRKİYE YÜZYILINA GİDERKEN, 100 MADDELİK ANAYASA 100 İL 1000 İLÇE, EREĞLİ

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa Yılmaz yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanlığımız 1 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen demokrasi toyunda mevcut ilçe yönetiminin seçilmesiyle, ilçe yönetimimiz çalışma ve mücadeleleriyle 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tasdiki için Ereğli’mizde “Evet” oyuna büyük destekle katkı sağladı.

28 Nisan 2017 tarihinde teşekkül eden yönetimimizi takdim, çalışmalarımızı ve Ereğli’mizin il olması hususunda hazırladığımız raporun sunumu için en büyük destekçimiz, büyüğümüz dönemin Genel Sekreter Yardımcısı ve şu an Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kalaycı beyefendi ile birlikte Bilge Liderimiz, Önderimiz, Kutup yıldızımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendiye sunumumuzu gerçekleştirmiştik.

Liderimiz Ereğli’ye çok kez geldiği ve Ereğlideki bazı kararlarda bizatihi imzası bulunması sebebiyle Ereğli’yi yakınen bilmesi münasebetiyle çalışmalarımızdan ötürü bizleri kutlayarak, hemşehrilerimize selamlarını iletmemizi ve Ereğli’mizin il olması hususunda sonsuz desteğinin olacağını belirtmişti.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri kapsamında, 'Milli Diriliş, Kutlu Yükseliş' vizyonuyla hazırlanan seçim beyannamemizde; “Cumhuriyetin 100. yılında büyükşehirleri kapsayacak şekilde 100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle ekonomide yerli ve milli diriliş sayesinde, siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye bölgesinde süper güç, küresel düzeyde de sözü dinlenen bir ülke seviyesine çıkmalıdır, inanıyorum ki mutlaka çıkacaktır.” diye belirtilmesi bizlere büyük umut ışığı olmuştur.

Bizler bundan sonra her gittiğimiz ortamda, saha çalışmasında, parti, Tv, radyo programlarında Ereğli’mizin il olacağının müjdesini verdik. 2018 beyannamemizi hatırlattık. Liderimizin rastgele bunu gündeme getirmediğini bunun bir karşılığı olduğunu ifade ettik.

Sonrasında 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine giderken “Gelen Türk Asrı, Geleceğin Gücü Türkiye” vizyonuyla hazırlanan seçim beyannamemizde ve Cumhuriyetin 100’üncü yılında MHP’nin 100 sözü isimli kitapçıklarımızda 100 il 1000 ilçe vaadimizi tekrardan hatırlatıp, siyasi gündemden düşürmedik, her fırsatta 100 ilin en büyük destekçisi ve teminatının Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendi olduğunu ifade ettik.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin tamamlanmasının akabinde kesinleşen seçim sonuçları sonrasında, Partimizin 13.06.2023’te Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin hitaplarıyla gerçekleştirilen 28. Dönem Meclisinin ilk grup toplantısında; “100 maddelik yeni anayasa teklifimiz hazırdır. 100 maddelik anayasa teklifimiz müzakere etmek için hazırdır. Yeni yüzyılda yüz il bin idari yapıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa etmemiz mümkündür.” diyerek siyasi gündemi yeniden harekete geçirmiş bu çağrı, Cumhur İttifakı ortağımız Ak Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu’nda toplantısında ele alınmış, kriterlerin belirlenmesi ve sürece yayılması kararlaştırılmıştır.

Anlatılanları özetleyecek olursak; şu an 100 il 1000 ilçe mevzusu siyasi gündemin en önemli konusudur.

Liderimizin 2017’nin 28 Nisanında verdiği söz bugün daha anlaşılır olmuştur.

Ereğli’mizin il olması açısından tek engel zihinlerimizdeki Ereğli’miz sahipsizdir algısıdır.

Ereğliliyim deme onurunu yaşayan herkese Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanı olarak değil, bu memleketin bir ferdi olarak, yetiştiğimiz, sevdiklerimizin, her şeyimizin bulunduğu sevdasıyla yıllarımızı harcadığımız ve harcamayacağımız memleketimizin her hemşehrimize çağrıda bulunuyorum.

Öncelikli olarak, ilçemizde başı Cumhur İttifakının çektiği ve tüm siyasi partilerin, dernek, vakıf, oda, meslek kuruluşları ve diğer tüm Stk’ların büyük uzlaşısı ve ısrarı bunun yanında Türkiye Bürokrasisinde söz sahibi olsun olmasın, Ereğli’nin il olması hususundaki kararlılığı tarafı olduğu halde tarafsız bir şekilde büyük azmini, mücadelesini, enerjisini, motivasyonunu ve odağını Ereğli’nin il olması açısından kullanması ve desteklemesidir.

Ereğli’mizin, Ülkemizin, hemşehrilerimizin Âli menfaatleri için elimizi, gövdemizi taşın altına koyalım. Bu sefer istediğimizi alamazsak bizden sonraki nesiller çok şey kaybedecektir.

Gelin bir ve beraber olalım, tefrikaya düşmeyelim, birlik olmanın rahmet ve bereketiyle güzel yarınları hep birlikte karşılayalım.

musa-yilmaz-007.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.