1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. ÜLKÜCÜLER ANDIMIZ’I OKUDULAR
ÜLKÜCÜLER ANDIMIZ’I OKUDULAR

ÜLKÜCÜLER ANDIMIZ’I OKUDULAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız bu günlerde Ereğli MHP İlçe Başkanlığı ve Ereğli Ülkü Ocağı Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’nda basın açıklamasında bulunuldu ve Andımız okundu.

A+A-

                         29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız bu günlerde Ereğli MHP İlçe Başkanlığı ve Ereğli Ülkü Ocağı Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’nda basın açıklamasında bulunuldu ve Andımız okundu.

2cefd23e-8562-45a7-95fa-fc3ef0fb2b01.jpg

      Ülkücüler toplu olarak şehir merkezinden “Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sloganları eşliğinde Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma programına katıldılar. Çelenk sunma programının ardından Anıt Alanı’nda MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz bir açıklaması yaptı. Yılmaz açıklamasında “Milli Mücadelenin En Büyük Eseri; Cumhuriyet. Cumhuriyet; ağır bedeller sonucunda kurulmuş, haksız, gayri meşru engel ve emelleri aşarak temellenmiş Milli Mücadele’nin en büyük eseridir.Fakat bugün Cumhuriyetin kurucu iradesinin getirdiği uygulamaları gözden geçirilmek istenmekte, bağımsız yargının verdiği kararlar tartışılmaya açılmaktadır.Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendinin Andımız konusunda Ekim 2013’te söylemiş olduğu şu sözü tarihe altın harflerle yazılmış ve bu konuda yargı kararını vermiştir; “Andımız geri getirilecek, milli bayramların asıl anlamına uygun kutlanması sağlanacak, tüm milli hak ve kazanımlar eski itibarlarını elde edecektir.Bu, Milliyetçi-Ülkücü hareketin yemini ve sözüdür.” Danıştay 8. Dairesi gerekeni Türk Milleti adına yapmış ve çözülme sürecinin kalıntısı olan bu uygunsuz durumu ortadan kaldırmış ve Andımız konusunda mühim bir karar almıştır.Danıştay  8. Dairesi’nin bu kararına bozulanlar kararın neresine takıntılıdır.Türküm demek suç mu? Doğruyum demek yanlış mı? Çalışkan olmak gaflet mi? Milletimiz; Türk milletidir, yurdumuz Türk yurdudur, mazimiz Türk’tür, atimiz Türk kalacaktır. İşi etnik meselelere indirip tartışmak isteyenler garabet içinde olup, milletimizi kutuplaşmaya sevk etmektedir. Bu kararın hukuka uygunluğunu tartışanlar; Anayasayı ihlal etmektedir. Anayasanın 138. Maddesi bu konuda gayet açıktır. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz.” Diye konuştu. MHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın basın açıklamasının ardından Ülkücüler, Atatürk Anıtı önünde hep bir ağızdan Andımız’ı okudular.

1a120ae3-2170-48e5-8f3d-7ea88da6d9dd.jpg593da17f-843b-4a76-a37f-fd45a900a5fb.jpg126d236c-71e3-4e72-b073-eef6308cd5d3.jpg

593da17f-843b-4a76-a37f-fd45a900a5fb.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.