1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Üniversite Öğrencilerini Taşıyan Otobüs Devrildi: Feci Kazada 11 Ölü 31 Yaralı
Üniversite Öğrencilerini Taşıyan Otobüs Devrildi: Feci Kazada 11 Ölü 31 Yaralı

Üniversite Öğrencilerini Taşıyan Otobüs Devrildi: Feci Kazada 11 Ölü 31 Yaralı

Kayseri'de Erciyes Dağı'na çıkan üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 31 kişi yaralandıErciyes...

A+A-

Kayseri'de Erciyes Dağı'na çıkan üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 31 kişi yaralandı
Erciyes Dağı yolunda bu akşam meydana gelen zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 31 kişi yaralandı.

FREN TUTMADI

Kaza saat 17.45 sıralarında Erciyes- Hacılar dağ yolunda meydana geldi. Hafta sonu Kayseri'ye gelen Niğde Üniversitesi öğrencileri, Erciyes Dağı'na çıktı. Akşam dönüşe geçen üniversitelileri taşıyan Durmuş Ozan 51 AD 105 plakalı otobüs, karlı yolda rampa aşağı inerken, iddiaya göre balatalarının aşırı ısınması nedeniyle freni tutmadı. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otobüs yol kenarındaki elektrik direğine çarparak, şarampole devrildi.

ZİNCİRLEME KAZADA FACİA

Otobüste bulananlardan yaralananlar olurken, kaza yerine 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri yaralılara müdahale etmeye, otobüsteki üniversiteliler de yaralıları ambulansa taşımaya çalışırken, rampa aşağı hızla gelen ve sürücünün kimliği henüz öğrenilemeyen 51 HV 762 plakalı minibüs, hem ambulansa hem de yaralılara müdahale eden görevliler ve otobüs yolcularına çarptı.

Katliam gibi kazada, ortalık bir anda savaş alanına döndü ve cesetlerle yaralılar etrafa savruldu. Gönderilen takviye ekipler karlar üzerine savrulan yaralılara müdahale etti ve cesetleri topladı.

3 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

İlk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazada 3'ü ağır 31 kişi yaralandı. Yaralılar, kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Karlar üzerindeki cesetler de görevliler tarafından toplanarak morga kaldırdı.

ÖLENLERDEN 6'SININ İSMİ BELLİ OLDU

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, kazada hayatını kaybedenlerden 6 kişinin isimleri belli oldu. Isimler şöyle; Coşkun Coşkun, Celal Coşkun, Altay Bahadır Utar, Hasan Gülbahar, Mehmet Tosun ve Melike Velioğlu.

YARALILARIN İSİMLERİ

Yaralıların isimleri ise şöyle; Onur Mert, Ömer Faruk Yılmaz, Yasin Polat, Alparslan Kaplan, Abdülkerim Atak, Yeliz Olgun, Tuğçe Aksu, Büşra Baran, Ayşe Akşit, Beşir Kazan, Oya Demirkol, Enes Dalkıran, Mahmut Müjde, Ibrahim Soydaş (ambulans şoförü), Ünal Tokay, Yağmur Öztürk, Hüseyin Argun, Uğur Doğan, Şeyma Akçakoca, Hacer Polat, Hamza Çoban, Gökhan Çekilmez, Feyza Telo, Selma Balta, Cansu Çakmak, Zekeriya Barzo, Hayri Gözler, Gamze Koçtaş, Veysel Tavlı ve Ercan Tohan.

KAYSERİ VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hastaneye gelen yaralılardan 3'ünün hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı. Düzgün, "Halen 4'ü ağır 30 yaralının tedavisi Kayseri'deki hastanelerde sürüyor. Kaza, saat 16.50 sıralarında oldu. 3 dakika içinde 112 Acil ekiplerimiz kaza yerine ulaştı. Ancak 8 gencimizin hastanelere ulaştırılamadan vefat ettiğini öğrendik. Milletimizin başı sağ olsun. Ayrıca 112 Acil servis ekibinin olay yerine ulaşmasının ardından yine NiğdeÜniversitesi'nin öğrencilerini taşıyan başka bir midibüsün 112 Acil Servis şoförüne çarpması suretiyle onun da yaralanmasına sebep oldu. O da şu anda ağır yaralı durumda." diye konuştu. Düzgün, ölü sayısının artmasına arkadan gelen ikinci midibüsün kazaya karışmasının payı olduğu ihtimali üzerinde durduklarını da ifade etti. Yaralı yakınlarının bilgilendirilmesi için hastane içinde irtibat noktası oluşturulduğunu açıklayan Vali Düzgün, ayrıca onlar için misafirhaneler ayarlandığını söyledi.

ARACIN MUAYENESI YOK

Her kış öncesi araç sürücülerinin uyarıldığını anımsatan Vali Düzgün, "Sürücüler araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları konusunda sürekli uyarılıyor. Ama maalesef kazaya karışan aracın fenni muayenesini 2011'den beri yaptırmadığı tespit edildi." dedi. Vali Düzgün, gezinin üniversite tarafından organize edilmediğini ve rektörden aldığı bilgiye göre öğrencilerin kendi aralarında organize ettikleri bilgisini aldığını kaydetti.

Bu arada daha önce kazada öldükleri açıklanan Coşkun Coşkun, Celal Coşkun, altay Bahadır Utar, Hasan Gülbahar, Mehmet Tosun ve Melike Velioğlu isimlerine Çiğdem Gürbüzoğlu isminin de eklendiği açıklandı. Son isimle birlikte ölenlerden 7'sinin kimlikleri açıklanmış olurken, hayatını kaybeden diğer 4'ünün kimlik tespit çalışması ise devam ediyor.

Metro tv olarak Bu üzücü kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet diler, Yaralılara Acil şifalar dileriz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.