1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. ÜRETİCİLERİMİZİN DİKKATİNE!
ÜRETİCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

ÜRETİCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Ereğli Pancar Üreticileri Kooperatifinden duyurulur.

A+A-

Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Şube Müdürlüğü 2019-2020 Mısır Alım Döneminde Lisanslı Depolar Üzerinden Mısır Alımlarına Başlamıştır.
Toprak Mahsulleri Ofisine Ürün Verecek Olan Üreticilerimizin Ürünlerini Lisanslı Depoya Götürmeleri Halinde!
• Üreticilerimiz lisanslı depoya teslim ettiği ürüne ait TMO fiyatını ve güncel ÇKS bilgisini lisanslı depo yetkilisinden öğrenebilecektir.
• Üreticilerimizin ürünlerini lisanslı depoya götürdükleri zaman ürünlerini hızlı bir şekilde sıra beklemeden ve randevu almadan teslim edebilecek.
• Lisanslı depoya ürün verecek olan üreticilerin bankadan açılmış yatırım hesabı olması zorunludur.
• ÇKS verilerinin lisanslı depoya gelmeden önce İL-İlçe Tarım Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden kontrol edilmesi ve güncellenmesi gerekmektedir.
• Sözleşme imzalanan lisanslı depolara ürün bırakan üreticiler. ELÜS’teki miktarın ancak ÇKS belgesindeki miktar kadarını TMO’ya satabilecektir. ELÜS’teki miktarın ÇKS belgesindeki miktarı geçmesi halinde ELÜS, Sözleşme imzalanan lisanslı depolar tarafından bölünecek ve ÇKS belgesindeki miktar kadar ürün alıma tabi olacaktır.
• Üreticilerce lisanslı depoya teslim edilen ürünler TMO’ya satılmak istenmesi halinde, ‘’Elüs Satış Emir Talimatı’’ doldurularak lisanslı depo yetkilisine verilecektir. Lisanslı depo, söz konusu talimatı 2 nüsha olarak düzenleyecek olup bir nüshasını ıslak imzalı olacak şekilde anlaşmalı olduğu aracı kuruluşa, diğer nüshasını ise arşivleyecektir.
• Satış talebinin lisanslı depo yetkilisine bildirilmesine müteakip kurumumuz tarafından üreticinin lisanslı depo sistemindeki kayıtlı cep telefonu numarasına ‘’satış onay kodu’’ SMS olarak gönderilecektir. ‘’satış onay kodu’’ nun lisanslı depo yetkilisine bildirilmesi durumunda, teslim edilen ürünün TMO’ya satılmasına dair elektronik ortamda ‘’satış Emri’’ verilmiş olacaktır.
• Lisanslı depoya teslim edilen ürünler, ürün teslimi sırasında değil de ileri bir tarihte kurumumuza satılmak istenmesi durumunda ürün sahibi tarafından lisanslı depoya veya iş yerimize müracaat edilmesi gerekmektedir.
• %2 zirai stopaj, %2 SGK kesintisi, TMO’nun geçici alım merkezlerinde aldığı %1 hizmet bedelinden muaf tutulacak.

Lisanslı depolara stoklanarak elektronik ürün senedi aracılığıyla alım ve satımı yapılan ürünler (ürün senetleri ve sözleşmeler) damga vergisi ve KDV’den muaftır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.