1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Vardar, Vatandaşlara Kandil İkramında Bulundu
Vardar,  Vatandaşlara Kandil İkramında Bulundu

Vardar, Vatandaşlara Kandil İkramında Bulundu

Peygamber Efendimiz'in doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği gün olan Mevlid-i Nebi nedeniyle Halkapınar Belediye Başkanı Vardar, sabah namazında vatandaşlarla buluştu çay ve simit ikramında bulundu.

A+A-

Peygamber Efendimiz'in doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği gün olan Mevlid-i Nebi nedeniyle  Halkapınar Belediye Başkanı Vardar, sabah namazında  vatandaşlarla buluştu çay ve simit ikramında bulundu.

Alemlere rahmet olan Allah'ın elçisi son din olan İslam dini'nin peygamberi Hz Muhammed (sav) efendimizin Dünya'ya teşriflerinin gecesi olan bu mübarek gece, Kadir gecesinden sonra en kıymetli gecedir. Müslümanlar tarafından Rebiülevvel ayının on ikinci gecesine gelen bu özel geceyi dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır.

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)’in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır.

İşte bu nedenlerle, müslümanlar tarafından Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumu tüm Müslüman Alemin de Mevlid-i Nebi olarak kutlanmaktadır.

Mevlid-i Nebi olması nedeniyle Halkapınar İlçe Başkanı Fahri Vardar sabah namazında cami cemaatiyle buluştu.Camide sabah namazı kılan vatandaşlarla  birlikte cami hocasının Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumu  ile ilgili vaazını  dinleyen Vardar,daha sonra cami çıkışı vatandaşlarla sohbet ederek çay ve simit ikramında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.