1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Vatandaşlar Güne Kar Yağışı ile Başladı
Vatandaşlar Güne Kar Yağışı ile Başladı

Vatandaşlar Güne Kar Yağışı ile Başladı

Ereğli'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, şehir merkezinde öğle saatlerine doğru hafiflerken yüksek kesimlerde ki mahallelerde yağış daha etkili oldu.

A+A-

Ereğli'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, şehir merkezinde öğle saatlerine doğru hafiflerken yüksek kesimlerde ki mahallelerde yağış daha etkili oldu.

1--005.jpg

Yüksek kesimlerdeki mahallelerde vatandaşlar, güne beyaz örtü ile uyandı. Ereğli merkez çevre köy ve kasabalara  yağan kar  vatandaşları sevindirdi.Çevre mahallelerde ve Yüksek kesimlerde kar yağışı  daha etkili olurken  kar kalınlığının yaklaşık 15-20 cm seviyelerini bulduğu  belirtildi.Halkapınar'ın  mahallelerinde ve yüksek kesimde bulunan mahallelerde güne kar yağışıyla uyanan vatandaşlar  ev ve ahırların çatılarında (damlarında )biriken karları kürüyerek temizledi. Öte yandan Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğü hava sıcaklıklarını bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin edilen yağışların, akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı, kar yağışının gece saatlerine kadar devam edeceği Kar yağışının Karaman ve Niğde çevrelerinde yer yer etkili olacağı, Konya ve Aksaray çevrelerinde hafif olacağı ve sıcaklıkların kademeli olarak azalarak (8-14 derece) ve mevsim normallerinin altına düşeceğinin,öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceğini belirtti.

3-091.jpg

Kar yağışı, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıcı açıklamalarda bulundu.

4--003.jpg6-027.jpg8--001.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.